ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας ο Βασίλης Νανόπουλος

Με τις θετικές ψήφους των παρατάξεων Πιτσάκη
και Μουρίκη
• Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά

πρώην συνεργατών του Β. Νανόπουλου

Με τις θετικές ψήφους της παράταξης του προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη και της παράταξης του Σωτήρη Μουρίκη αλλά και του α΄ αντιπροέδρου Σωτήρη Σπηλιωτακάρα, ο Βασίλης Νανόπουλος ανακηρύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Κορινθίας επίτιμος πρόεδρός του. Η τιμητική πρόταση ανακήρυξή του είχε καταρχήν συζητηθεί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ωστόσο κρίθηκε δίκαιο από το ΔΣ του Επιμελητηρίου να αναβληθεί μέχρι να τελειώσουν οι εκλογικές αναμετρήσεις.
Κατά συνέπεια το ζήτημα επανήλθε στην τελευταία συνεδρίαση και όπως είπαμε η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία έναντι πρότασης που κατατέθηκε από τον Σωτήρη Κουκουλάκη ο τιμητικός τίτλος να αποδοθεί μετά το πέρας του πολιτικού βίου του κ. Νανόπουλου!
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που στάθηκαν απέναντι στην πρόταση του Παναγιώτη Πιτσάκη ήταν στελέχη τα οποία αναδείχθηκαν από τον Βασίλη Νανόπουλο και όλα τα χρόνια της θητείας του βρίσκονταν στο πλευρό του!
Άνθρωποι τους οποίους ο Βασίλης Νανόπουλος εμπιστεύτηκε και τους έδωσε ρόλο και ύπαρξη στο επιμελητηριακό «γίγνεσθαι» στράφηκαν εναντίον του. Άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν καλά και από πρώτο χέρι ποιος ήταν ο ρόλος του Βασίλη Νανόπουλου επί 24 χρόνια στο Επιμελητήριο Κορινθίας και πόσο καθοριστική ήταν η συμβολή του ως προέδρου στον εκσυγχρονισμό, την εξωστρέφεια και την ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων έφθασαν στο σημείο να πουν «μηδένα προ του τέλους, μακάριζε»!
Λες και όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24 χρόνια στο Επιμελητήριο Κορινθίας είναι δυνατόν να αναστραφούν, λες και το άνοιγμα του στρυφνού και γραφειοκρατικού Επιμελητηρίου προς την επιχειρηματική κοινωνία επί των ημερών και υπό την επιρροή Νανόπουλου δεν είναι ένα γεγονός, αδιαμφισβήτητο και αδιάβλητο.
Λες και δε γνωρίζουν ότι το κύρος, η δημοσιότητα και ο σημαίνων ρόλος που απολαμβάνει στις μέρες μας ο θεσμός του Επιμελητηρίου Κορινθίας είναι απόρροια της άοκνης και επίμονης εργασίας του Βασίλη Νανόπουλου, ως προέδρου του. Άνθρωποι που απέκτησαν την όποια πολιτική υπόσταση χάρη στον Βασίλη Νανόπουλο έφτασαν στο σημείο να παρουσιάζονται ως τιμητές του συνόλου του πολιτικού βίου, ενός ανδρός που έχει να επιδείξει αν μη τι άλλο μια λαμπρή αυτοδημιούργητη καριέρα και υψηλό πολιτικό ήθος.
Όσο για τις αιτιάσεις περί μη βοήθειας στην έκθεση, οι οποίες ακούστηκαν για να δικαιολογήσουν αρνητικές ψήφους, προκαλούν μόνο γέλια, καθώς προδίδουν άνθρωπο αδαή και αναιδή ταυτόχρονα! Γιατί «και οι πέτρες» στην Κορινθία γνωρίζουν ότι αν υπήρξε ένας άνθρωπος που στήριξε και εγκατέστησε στη συνείδηση όλων το θεσμό των Εμπορικών Εκθέσεων αυτός ήταν ο Βασίλης Νανόπουλος που πάλεψε με νύχια και με δόντια για την επιτυχία τέτοιου είδους διοργανώσεων!

Η πορεία Νανόπουλου στο Επιμελητήριο Κορινθίας
Ο Βασίλης Νανόπουλος, εξελέγη στο Διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας για πρώτη φορά το 1993 και διατήρησε τη θέση αυτή ανελλιπώς έως το 2017. Ήταν Β΄ Αντιπρόεδρος από το 1997 ως το 2001 και Πρόεδρος από το 2006 μέχρι το Δεκέμβριο 2017. Στις δύο εκλογές του στη θέση του προέδρου σημείωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αφού το το 2006 έλαβε το 56 % των ψήφων και στην επανεκλογή του το 2011 έλαβε το 67 % των ψήφων, αποδεικνύοντας με το ποσοστό αυτό την εμπιστοσύνη προς το άτομό του, την οποία κατάφερε να εγκαθιδρύσει στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο της Κορινθίας.
Από το 2011 μέχρι 2014 πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων νήσων και από το 2014 μέχρι 2017 αντιπρόεδρος στον ίδιο φορέα και στον ΕΦΕΠΑΕ -τον εθνικό φορέα των επιμελητηρίων για την διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης.
Επί των ημερών του στο Επιμελητήριο Κορινθίας έλαβαν χώρα εκτεταμένες δράσεις υποστήριξης και συμβουλευτικής των επιχειρήσεων, υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και απορρόφησης χρηματοδοτήσεων με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την προώθηση της καινοτομίας στον επιχειρηματικό χώρο ενώ ταυτόχρονα επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε με πολλαπλά μέσα η προβολή του τουριστικού προϊόντος του Νομού Κορινθίας.
Παράλληλα θεσμοθετήθηκε η ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, η οποία τα 2 πρώτα έτη (2007 και 2008) είχε περιφερειακό χαρακτήρα και από το 2009 και εφεξής απέκτησε πανελλήνιο χαρακτήρα και αξιολογήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και επιχειρηματικά γεγονότα της Πελοποννήσου και της Νοτίου Ελλάδος γενικότερα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.