ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δημιουργία καταφυγίου Αδεσπότων σε συνεργασία δήμου Κορινθίων-δήμου Βέλου-Βόχας

Ενημέρωση στο Δ.Σ. από τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας

Ερώτηση για το θέμα των αδέσποτων ζώων που απειλούν πολλές φορές τις ζωές των κατοίκων έκανε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας. Ο κ. Τσίτουρας αναφέρθηκε μάλιστα σε περιπτώσεις τραυματισμού πολιτών από αδέσποτα ζώα στο Ζευγολατιό και στους κινδύνους που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία.

Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος απάντησε τονίζοντας κατ’ αρχήν ότι η Πολιτεία έχει την κακή συνήθεια να μεταφέρει αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση ή τους ανάλογους πόρους. Έτσι συμβαίνει και με το θέμα των αδέσποτων. Γιατί ναι μεν η αρμοδιότητα της διαχείρισής τους ανήκει στους δήμους αλλά με τι πόρους και με τι χρηματοδοτήσεις θα το αντιμετωπίσει; Στη χώρα μας, είπε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς υπάρχουν πάνω από 1 εκατ. αδέσποτα σκυλιά. Κι ακόμα κι αν βρεθεί ένας χώρος για την μεταφορά τους το ερώτημα είναι ποιος θα τα πιάσει αυτά τα αδέσποτα; «Γιατί από ό,τι ξέρω δεν υπάρχει πια κανένας μπόγιας», είπε τονίζοντας την τραγελαφική διάσταση του θέματος.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το δήμο Κορινθίων θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία καταφυγίου (κυνοκομείου). Ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις με το δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, όπως είπε και θα κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ύψους 300.000€. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε με τα 300.000€ στεγάζονται μόλις 80 σκυλιά γιατί οι προδιαγραφές κατασκευής είναι πολύ υψηλές. «Μόνο πισίνα, δεν έχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο θέμα παρενέβη πρώην αντιδήμαρχος κ. Μαρία Καλλίρη η οποία ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή στο δήμο Βέλου-Βόχας υλοποιείται πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων, αλλά όπως τόνισε, το μεγάλο πρόβλημα είναι τα δεσποζόμενα ζώα τα οποία αφήνονται ελεύθερα ή εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους. Όπως ενημέρωσε η κ. Καλλίρη και στη συνέχεια ο δήμαρχος στις άμεσες ενέργειές τους είναι η δημιουργία κανονισμού για τα δεσποζόμενα ζώα, η υποχρέωση των ιδιοκτητών να τσιπάρουν τα ζώα τους και να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες του δήμου. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται τσουχτερό πρόστιμο, τόνισε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.