ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας: Η προ ημερησίας συζήτηση

Οι ερωτήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οι απαντήσεις του δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου.
Ποιοι πρόεδροι Κοινοτήτων παρενέβησαν, τι ζήτησαν, τι τους απάντησαν.
Πλήρες ρεπορτάζ

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έγινε το πρώτο ουσιαστικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου 2019-2023. Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου, αυτό ήταν πρώτο κατ’ ουσίαν συμβούλιο στο οποίο εξετάστηκε μια σειρά από θέματα και πάρθηκαν αποφάσεις με τη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως πάντα παρουσίασε η προ ημερησίας συζήτηση. Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατέθεσαν τις ερωτήσεις τους για καίρια ζητήματα και ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος απάντησε σε όλα, λεπτομερώς και με απόλυτη σαφήνεια. Ενημέρωσε για μεγάλα θέματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάση Μανάβη, ή για τα αδέσποτα μετά από ερώτηση του Νίκου Τσίτουρα, ή ακόμη και για τον οικισμό του Βραχατίου σε ερώτηση του Γιώργου Βουδούρη.

Ο νέος (και παλιός) πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Σδράλης, καλωσόρισε τους νέους και παλιούς δημοτικούς συμβούλους και ξεκαθάρισε από την αρχή τις προθέσεις του να τηρήσει απαρέγκλιτα τον κανονισμό λειτουργίας που προβλέπει λίστα ομιλητών για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, αυστηρή τήρηση του χρόνου και διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση που να μην υπερβαίνει τη μία ώρα.

Στο συμβούλιο παρόντες ήταν άπαντες της αντιπολίτευσης ενώ από την παράταξη του δημάρχου έλειπαν οι Γιώργος Πρεδάρης και Νίκος Ρόζος.

Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος δεν ανάλωσε χρόνο στην ενημέρωση, παρότι τόνισε ότι υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αφού προτίμησε να αφήσει τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης θα θέσουν τα ερωτήματά τους και μέσα από τις απαντήσεις του να ενημερώσει το σώμα για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το δήμο Βέλου-Βόχας.

Θα σας παρουσιάσουμε σε συνέχειες, θεματικά άρθρα, τι διημείφθη στο δημοτικό συμβούλιο κατά την προ ημερησίας συζήτηση αλλά και κατά τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης. Αναλυτικά διαβάστε στους παρακάτω συνδέσμους τι ειπώθηκε για κάθε θέμα:

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΡΑΝΤΖΑ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΑ ΤΑΡΣΙΝΑ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΑΙΓΙΑΛΟ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (πατήστε εδώ)

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΧΑΪΚΟΥ (ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ & ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ) (πατήστε εδώ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.