ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Η αγροτική οδοποιία στη Στιμάγκα και τα πεζοδρόμια στα Ταρσινά

Ερωτήσεις από τον Μιχ. Λιάκο και απαντήσεις από τον Βασ. Τρωγάδη και τον Ανν. Παπακυριάκο στο δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Λιάκος απεύθυνε μια σειρά ερωτήσεων στον αντιδήμαρχο Βασίλη Τρωγάδη. Πρώτα, ζήτησε να μάθει αν έχει πληρωθεί έστω και ένα ευρώ για το έργο των πεζοδρομίων στα Ταρσινά, το οποίο είχε πραγματοποιήσει ο δήμος Βέλου επί δημαρχίας Λαμπρόπουλου. Το φάντασμα της διαχείρισης των οικονομικών από τον τότε δήμαρχο Βέλου Λαμπρόπουλο και της «αμαρτωλής» Κατασκευαστικής Εταιρείας του πρώην δήμου Βέλου επανήλθε όταν στην απάντησή του ο Βασίλης Τρωγάδης αναφέρθηκε στην τότε σκοτεινή εποχή.

Συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ενημέρωσε τόσο τον ερωτώντα σύμβουλο όσο και το σώμα γενικότερα ότι ο πρώην δήμος Βέλου έκανε όλα τα έργα του από την Κατασκευαστική Δημοτική Επιχείρηση. Έτσι στα οικονομικά του δήμου δεν υπήρχε οφειλή, η οποία θα είχε μετακυλήσει στον δήμο Βέλου-Βόχας μετά τον «Καλλικράτη». Οι οφειλές αυτές παραμένουν στην Κατασκευαστική, όπως άλλωστε και άλλα έργα, ύψους μισού εκατομμυρίου περίπου, αλλά και ένα δάνειο που είχε συναφθεί με την Alpha Bank.

Ο κ. Λιάκος συνέχισε με ερωτήσεις επί της αγροτικής οδοποιίας και των αναχωμάτων που φτιάχνουν οι ιδιοκτήτες έναντι των αγροτικών δρόμων για να μην μπαίνουν στις ιδιοκτησίες τους τα όμβρια ύδατα. Το γεγονός αυτό όπως επεσήμανε ο κ. Λιάκος προκαλεί μεγάλες φθορές στους αγροτικούς δρόμους, διότι τους μετατρέπει σε ποταμούς υδάτων σε κάθε νεροποντή.

Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος τόνισε ότι έχει ζητήσει τη βοήθεια των προέδρων των κοινοτήτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αγροτική οδοποιία. Σημείωσε ότι χωρίς τη συνεργασία τους δεν είναι δυνατόν ο δήμος να γνωρίζει όλα τα προβλήματα και να αποκαταστήσει τις βλάβες.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τρωγάδης αναφερόμενος ειδικά στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας της Στιμάγκας είπε ότι είχε και θα έχει προβλήματα, διότι η περιοχή ήταν ένα βουνό που σταδιακά γέμισε με χτήματα. Οι ιδιοκτήτες τόνισε ο κ. Τρωγάδης προσπαθούν να υπερασπιστούν την περιουσία τους, αντιλαμβάνομαι, είπε, την ανησυχία, δέχομαι το σχόλιο όμως η λύση δεν είναι εύκολη.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.