ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Προς ΦΕΚ οδεύει το θέμα του Οικισμού του Βραχατίου

Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Οικισμό του Βραχατίου

Στο θέμα των ορίων του Οικισμού του Βραχατίου αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «το Μέλλον Σήμερα» Γιώργος Βουδούρης. Ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τη διευθέτηση του νομικού ζητήματος που έχει προκύψει και έχει αφήσει έκθετο τον οικισμό του Βραχατίου, ο οποίος έχει καταπέσει και θεωρείται παράνομος. «Μέχρι τώρα» είπε ο κ. Βουδούρης «δεν είχαμε παρατράγουδα, αφού λόγω της κρίσης, δεν υπήρχε οικοδομικό ή αγοραστικό ενδιαφέρον. Όμως η αγορά έχει αρχίσει να αναθερμαίνεται και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν τα προβλήματα».

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ενημέρωσε ότι το θέμα βρίσκεται το γραφείο του Υπουργού για να υπογραφεί και να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Εκτίμησε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα λυθεί οριστικά και η κατάσταση για τον οικισμού του Βραχατίου θα επανέλθει στη νομιμότητα.

Ενημέρωση για τη Διάβρωση στον Παραλιακό Δρόμο Νεράντζας

Ο κ. Βουδούρης κατέθεσε άλλη μία ερώτηση επαναφέροντας το θέμα της διάβρωσης του παραλιακού δρόμου στη Νεράντζα, στο ύψος του παλαιού ξενοδοχείου Άντζελα και της παλαι ποτέ παιδικής χαράς, το οποίο είχε θίξει ο προκάτοχός του Λεωνίδας Στεργιόπουλος. Πρόκειται για μια τεράστια τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο οδόστρωμα, έχει τοποθετηθεί μια κορίνα σηματοδότησης επάνω της ωστόσο ο κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς είναι τεράστιος. Ζήτησε να μάθει τι έχει γίνει από το καλοκαίρι όταν ο Λεων. Στεργιόπουλος είχε πρωτοαναφέρει το θέμα, για να λάβει την τραγελαφική απάντηση ότι «μπήκαν δύο κορίνες»!!!!

Ωστόσο, απαντώντας σοβαρά στο ζήτημα ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο δρόμος βρίσκεται εντός του αιγιαλού και ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει και να κάνει κανένα έργο. Παρόλα αυτά θα γίνει προσπάθεια να επιληφθούν του προβλήματος με κάποιο τρόπο…

Ο αντιδήμαρχος Θ. Ράπτης αναφερόμενος στο ζήτημα είπε ότι η θάλασσα με τη διάβρωση έχει δημιουργήσει μια σπηλαίωση σε βάθος 5 μέτρων προς το Κοκκώνι, γεγονός το οποίο επιδεινώνεται με τα παλιά σαϊτάρια (αποστραγγιστικές κατασκευές του προηγούμενου αιώνα για την διοχέτευση των ομβρίων στη θάλασσα) τα οποία με τις έντονες βροχοπτώσεις ενεργοποιούνται…

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.