ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας το θέμα του Νεκροταφείου Ζευγολατιού

Αποτύπωση από την Τεχνική Υπηρεσία ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού, Γιάννης Παπαδημητρίου, πήρε το λόγο αμέσως μετά τους συμβούλους και αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα του Νεκροταφείου Ζευγολατιού, όπου σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να γίνει αποτύπωση. Ο πρόεδρος ανέπτυξε το σκεπτικό του, λέγοντας ότι λόγω της έλλειψης αποτύπωσης, ο δήμος χάνει σίγουρα έσοδα από τάφους που παραμένουν αχαρτογράφητοι, ενώ με την αποτύπωση θα μπορούσαν να εντοπιστούν τάφοι οι οποίοι είναι παλαιοί και χωρίς οικογένειες, θέσεις οι οποίες αφού λειτουργήσει το Οστεοφυλάκιο μπορούν να ελευθερωθούν. Γεγονός που θα έδινε ανάσα στο υπερκορεσμένο νεκροταφείο Ζευγολατιού. Στη συνέχεια ανέπτυξε και το σκεπτικό του για μια λύση επέκτασης του Νεκροταφείου με ανταλλαγή ενός από τα Κληροδοτήματα του δήμου που βρίσκονται στο Ζευγολατιό.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Τρωγάδης απαντώντας είπε ότι ο Κανονισμός των Κοιμητηρίων, στο σκέλος τουλάχιστον της αποτύπωσης, στην πράξη δεν τηρείται στα μεγάλα κοιμητήρια που δεν υπάρχουν χώροι και η κατανομή των τάφων είναι χαώδης. Δεν μπορεί να γίνει τοπογραφικό το οποίο θα υπογράψει η Τεχνική Υπηρεσία. Στα κορεσμένα νεκροταφεία του δήμου μας, είπε ο κ. Τρωγάδης, δεν υπάρχουν τοπογραφικά.

Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος με τη σειρά του τόνισε ότι  μπορούμε να δούμε τη λύση με τη λειτουργία του Οστεοφυλακίου, σημείωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει φόρτο εργασίας και δεν μπορεί να εκπονήσει την αποτύπωση του Νεκροταφείου και ζήτησε από τον πρόεδρο να κανονίσει ραντεβού με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που γειτνιάζει με το νεκροταφείο. Ωστόσο, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει επέκταση του νεκροταφείου αν δεν γίνει πρώτα Πολεοδομικός Σχεδιασμός και επί τη ευκαιρία ενημέρωσε το σώμα ότι δρομολογείται και πάλι ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός για τον πρώην δήμο Βόχας ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.