ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Γιάννης Παπαδημητρίου: Ένας πρόεδρος για το Ζευγολατιό, από άλλο ανέκδοτο!

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού, στον έναν περίπου μήνα που έχει αναλάβει τα ηνία, έχει δώσει μαθήματα δράσης και έργου

Ονέος πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού δεν αστειεύεται! Αφήνοντας πίσω και μακριά του γραφειοκρατικές και άλλες τροχοπέδες προχωρά ακάθεκτος και έχει να παρουσιάσει μέσα σε έναν μήνα έργο που άλλοι πρόεδροι θα το παρουσιάζαν στο σύνολο της θητείας τους! Αλλά ας δούμε τα γεγονότα και τις δράσεις του με τη σειρά.

Η σελίδα στο Facebook «Ζευγολατιό-Καλέντζι 2019» αποτελεί την πηγή ενημέρωσης για ότι συμβαίνει στην Κοινότητα Ζευγολατιού και από κει αντλούμε τα στοιχεία για τις δράσεις του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου. Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά.

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η πρώτη ενέργεια του Γιάννη Παπαδημητρίου ήταν η αποστολή επιστολής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με κοινοποίηση στους τοπικούς διευθυντές Αστυνομίας για την αστυνόμευση στην περιοχή. Στην επιστολή ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού αναφερόμενος στα ιδιαίτερα προβλήματα μικρο-εγκληματικότητας και παραβατικότητας που μαστίζουν το χωριό, αλλά και στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την εγκατάσταση στη Βόχα, μεταναστών σε κέντρα υποδοχής ανοιχτού τύπου.
Η επιστολή, η οποία περιλάμβανε και το αίτημα του προέδρου για ένα ραντεβού με τον υπουργό, κοινοποιήθηκε στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου, στον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας και στους βουλευτές του Νομού.
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Νίκου Ταγαρά ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του χωριού, κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, τον διαβεβαίωσε ότι έχει την αμέριστη υποστήριξή του και ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων. Επίσης, διέψευσε τις φήμες περί εγκατάστασης μεταναστών στη Βόχα.
Επίσης άμεση και ουσιαστική υπήρξε η ανταπόκριση του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας κ. Τετράδη, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του χωριού και τον διαβεβαίωσε για την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικού του αστυνομικού τμήματος Βραχατίου, αλλά και αυτός με τη σειρά του διέψευσε τις φήμες για εγκατάσταση μεταναστών στη Βόχα. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν και συζητήσουν από κοντά και διεξοδικά τα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας του Ζευγολατιού.

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού, Γιάννης Παπαδημητρίου συνοδευόμενους από τους κοινοτικούς συμβούλους Γιάννη Κανελλόπουλο και Κώστα Μπάρτζη, συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Χαράλαμπο Τετράδη.
Στη συνάντηση όπου συζητήθηκε το θέμα της παραβατικότητας και της μικροεγκληματικότητας στα όρια της Κοινότητας ο πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Δ/ντή για την έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην Κοινότητα το τελευταίο διάστημα, επεσήμανε συγκεκριμένα σημεία για τα οποία ζήτησε τη συνδρομή του. Συγκεκριμένα:

 1. Την τήρηση του κανόνα μονοδρόμησης της αγοράς. Ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας για την αποτροπή παραβίασης της μονοδρόμησης αλλά και των παράνομων παρκαρισμάτων που κάνουν τη διέλευση από το κέντρο του Ζευγολατιού δύσκολη.
 2. Την αποτροπή της ηχορύπανσης είτε από μηχανάκια στο κέντρο και στους δρόμους της Κοινότητας, είτε από μουσική στη διαπασών σε καθημερινή βάση, ειδικά στον οικισμό της Κυρά-Βρύσης.
  Ο κ. Τετράδης με τη σειρά του υποσχέθηκε να συνδράμει κατά το δυνατόν στα αιτήματα του προέδρου, αλλά επεσήμανε και ο ίδιος ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Αφορά τις κατεστραμμένες ή φθαρμένες πινακίδες σηματοδότησης, που δυσχεραίνουν την κυκλοφοριακή ρύθμιση και το έργο της αστυνομίας και τις οποίες πρέπει να αντικαταστήσει άμεσα ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δηλαδή η Κοινότητα ή ο Δήμος.
  Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Παπαδημητρίου υποσχέθηκε ότι θα πράξει τα δέοντα το συντομότερο δυνατό για να αποκασταθούν ή αντικατασταθούν οι πινακίδες σε συνεννόηση πάντα με το δήμο Βέλου-Βόχας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα αφού οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν ότι κοινός στόχος είναι η ομαλότητα και η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της Κοινότητας αλλά και γενικότερα της περιοχής.

Συνάντηση του Κοινοτικού Συμβουλίου με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Βέλου-Βόχας

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συμβουλίου με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Βέλου-Βόχας. Στη σύντομη συνάντηση έγινε με πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα της Κοινότητάς μας και το συμβούλιο κατέθεσε στο δήμαρχο Υπόμνημα με τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην:

 1. Τακτικότερη και καλύτερη συλλογή των απορριμμάτων στο Ζευγολατιό και το Καλέντζι. Καλύτερη διευθέτηση των κάδων για να εξυπηρετείται σωστά όλο το χωριό. Άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών πάνω από τις γραμμές του ΟΣΕ
 2. Αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί και πλέον αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες. Υπάρχουν ήδη θύματα.
 3. Άμεση τεχνική παρέμβαση στον νέο πεζόδρομο της πλατείας Ζευγολατιού, που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα.
 4. Δενδροφύτευση του κέντρου και αισθητική παρέμβαση στις εισόδους του χωριού, που είναι σε πρωτόγονη κατάσταση.
 5. Εύρεση λύσης για το νεκροταφείο του Ζευγολατιού, το οποίο είναι ήδη κορεσμένο και δεν υπάρχουν τάφοι με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.
 6. Σηματοδότηση σε όλο το χωριό για την ασφάλεια και την διευκόλυνση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.
 7. Άμεσες, λόγω του επερχόμενου χειμώνα, εργασίες καθαρισμού των αυλάκων και τοποθέτηση σιδερένιων σκαρών που έχουν χαθεί.
 8. Αξιοποίηση των κληροδοτημάτων που είναι ιδιοκτησίας του δήμου στο Ζευγολατιό
 9. Βάψιμο και καλλωπισμός των πλατειών του χωριού
 10. Παραχώρηση γραφείου στον χώρο του δημαρχείου για το τοπικό συμβούλιο Ζευγολατιού και ορισμός αρμόδιου υπαλλήλου για την εξυπηρέτηση του συμβουλίου. Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι υποσχέθηκαν ότι θα συνεργαστούν μαζί μας για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων. Το συμβούλιο μας παραμένει σε εγρήγορση και αναμένει σύντομα να διαπιστώσει έμπρακτα την καλή διάθεση και τη συνεργατικότητα για το καλό του τόπου μας.

KAΘΑΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε το πρωί της Κυριακής στους κατοίκους αλλά και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ζευγολατιού. Η επικοινωνία του προέδρου της Κοινότητας Ζευγολατιού με την «Ολυμπία Οδό» μέσω emails και τηλεφωνημάτων τις προηγούμενες μέρες απέδωσε καρπούς και τα συνεργεία της εταιρείας έκοψαν χορτάρια και καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του κόμβου Ζευγολατιού.
Αποτελεί πάγια θέση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζευγολατιού, ότι ο κόμβος εισόδου από την Νέα Εθνική Οδό στην Κοινότητα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, την πρώτη εντύπωση του επισκέπτη όταν έρχεται στην περιοχή μας και γι’ αυτό θα πρέπει, όπως και οι άλλες είσοδοι του χωριού, να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιάννης Παπαδημητρίου, ευχαρίστησε με email την εταιρεία για την καλή διάθεση συνεργασίας που επέδειξε και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους για το καλό του τόπου, την προστασία και την καθαριότητα του περιβάλλοντος.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Κοινότητας την «Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Νεκροταφείο του Ζευγολατιού πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, αποκομιδής απορριμμάτων και μπάζων από τον πρόεδρο της Κοινότητας Ζευγολατιού και εθελοντές δημότες.
Οι εργασίες οι οποίες κράτησαν αρκετές ώρες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες απεκατέστησαν το χώρο του Νεκροταφείου Ζευγολατιού, αφού έκαναν και πάλι βατούς διαδρόμους οι οποίοι ήταν απροσπέλαστοι από τους όγκους σκουπιδιών και μπάζων. Συνολικά από το Νεκροταφείο μαζεύτηκαν και απομακρύνθηκαν 4 ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΠΑΖΑ.
Το κοινοτικό συμβούλιο Ζευγολατιού θέλει να ευχαριστήσει:

 • Τον Μιχάλη Πιτσούνη, για την εθελοντική προσφορά εργασίας. Ακούραστος μέσα στον ήλιο υποστήριξε όλες τις ώρες το έργο καθαριότητας του νεκροταφείου.
 • Την εταιρεία ΜΑΧΥ και τον ιδιοκτήτη της Θανάση Μανάβη ο οποίος παραχώρησε το bobcat το οποίο ήταν τόσο απαραίτητο για την καθαριότητα
 • Τον Νίκο Σχοινοχωρίτη, χειριστή του μηχανήματος bobcat ο οποίος συνέλεξε και φόρτωσε όλα τα μπάζα από τους διαδρόμους του νεκροταφείου
 • Τον Ζησόπουλο Γιάννη ο οποίος παραχώρησε το φορτηγό με το οποίο συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν τα μπάζα και τα σκουπίδια
 • Τον Αγγελόπουλο Παναγιώτη ο οποίος ήρθε πρόθυμα όταν τον φωνάξαμε εκτάκτως και άλλαξε μια κλειδαριά που ήταν χαλασμένη.

Το Νεκροταφείο είναι η προέκταση του περιβάλλοντος των αυλών μας και των γειτονιών του χωριού μας. Εκεί ο καθένας μας έχει αφήσει έναν αγαπημένο του άνθρωπο και ένα κομμάτι της οικογενειακής ιστορίας του. Δεν αξίζει σε κανέναν μας η εικόνα που αντικρίσαμε σήμερα, η εικόνα της εγκατάλειψης και της απαξίωσης ενός ιερού χώρου. Γι’ αυτό σας ενημερώνουμε ότι στο εξής ο Κανονισμός του Νεκροταφείου θα τηρηθεί με τον πλέον αυστηρό τρόπο.
Το Κοιμητήριο λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου.
Απαγορεύεται απολύτως η είσοδος στα Κοιμητήρια αυτοκινήτων κ.λπ. μεταφορικών μέσων και εν γένει παντός είδους οχημάτων. Η μεταφορά των αναγκαιούντων για την εκτέλεση έργων διαμορφώσεως και διαρρυθμίσεως των τάφων υλικών θα διενεργείται μόνο τις πρωινές ώρες.
Απαγορεύεται η είσοδος σε όλους εκείνους που έχουν μαζί τους σκυλιά ή άλλα ζώα και σε πρόσωπα που διατελούν σε κατάσταση μέθης και είναι ντυμένα κατά τρόπο άσεμνο ως και παιδιά κάτω των 10 ετών εάν δεν συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.
Επίσης απαγορεύεται κάθε ανευλαβής πράξη ή εκδήλωση.
Σύμφωνα με τον «Κλεισθένη» αρμόδιο για την τήρηση της Νομιμότητας και του Κανονισμού στο Νεκροταφείο είναι το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζευγολατιού και για οποιαδήποτε εργασία εντός του Νεκροταφείου ο ενδιαφερόμενος δημότης θα πρέπει να συνεννοηθεί πρώτα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, Γιάννη Παπαδημητρίου στο τηλέφωνο 6936 746010.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.