ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Έρχεται το δημαρχείο μαζί με 700.000€ αγροτική οδοποιία και 750.000€ για το γήπεδο του Βέλου

Για ευχάριστα νέα ενημέρωσε το σώμα, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης. Είπε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν πολύ θετικά αποτελέσματα για το έργο του δημαρχείου, τα οποία είναι προϊόντα δουλειάς τεσσάρων ετών, επίσης σημείωσε ότι υπάρχει θετική εξέλιξη και για το έργο των 700.000€ για αγροτική οδοποιία αλλά και ότι έχουν εγκριθεί 750.000€ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το γήπεδο του Βέλου.

Θυμίζουμε ότι το έργο αποπεράτωσης του δημαρχιακού κτηρίου στο Ζευγολατιό έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» από τις αρχές του έτους, είναι ύψους 3.000.000€ και αναμένεται να ενταχθεί σε χρηματοδότηση με την οποία θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα αποδοθεί σε χρήση. Τα πολλαπλά οφέλη από την ύπαρξη ενός σύγχρονου διοικητηρίου στην έδρα του δήμου Βέλου-Βόχας τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές, τόσο που θα ήταν υπερβολή να το κάνουμε άλλη μια φορά. Ελπίζουμε και ευχόμαστε μαζί με όλη την τοπική κοινωνία το έργο αυτό να μπει επιτέλους σε τροχιά ολοκλήρωσης και να ξεκινήσουν οι εργασίες σύντομα.

Οι 700.000€ που αφορούν έργα αγροτικής οδοποιίας αποτελούν επίσης πρόταση που έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αναμένεται να εγκριθούν, όπως ενημέρωσε ο Αννίβας Παπακυριάκος. Το έργο αφορά την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στο δήμο και θα συμβάλει στην αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου για τη γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των αγροτών, εργατών και προϊόντων από και προς τις καλλιέργειες.

Τέλος το έργο των 750.000€ που αφορά στο Γήπεδο Βέλου και για το οποίο αναμένονται επίσης ευχάριστα νέα, είναι επίσης ένα έργο για το οποίο έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης στο «Φιλόδημο». Αφορά κατασκευαστικές εργασίες εγκατάστασης υβριδικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του αθλητικού κέντρου Βέλου, καθώς και κατασκευή περιμετρικού συνθετικού τάπητα επικάλυψης ανοικτού στίβου 6 λωρίδων. Με τα έργα αυτά το Γήπεδο του Βέλου θα μπορεί αφενός να χρησιμοποιείται περισσότερες ώρες, αφετέρου θα τελειοποιηθεί και θα αποκτήσει τους κατάλληλους χώρους και τις απαραίτητες υποδομές για προπονήσεις σε αθλήματα στίβου.

Αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάση Μανάβη, ο οποίος για μια ακόμη φορά ζήτησε από τον δήμαρχο να του απαριθμήσει τα έργα ΕΣΠΑ στα οποία έχει καταθέσει προτάσεις ή έχει χρηματοδοτηθεί ο δήμος Βέλου-Βόχας. Θύμισε μάλιστα ότι έχει καταθέσει έγγραφο ερώτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο Αννίβας Παπακυριάκος του είπε ότι σας έχουμε απαντήσει σε όλα, αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι το ΕΣΠΑ έχει να κάνει με συγκεκριμένους άξονες και συγκεκριμένες προσκλήσεις. Ο κ. Μανάβης ωστόσο απάντησε με έμφαση ότι τόσα χρόνια εδώ τα ίδια ακούμε: Θα, θα, θα, θα…

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.