ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Έκκληση προς τους δημότες από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βέλου-Βόχας, Δημήτρη Τριανταφύλλου

Είναι γνωστό σε όλους ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο έχει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια καθώς το έργο της ΣΔΙΤ καρκινοβατεί και προσκρούει διαρκώς σε νέα κωλύματα που το καθυστερούν. Ως απόρροια αυτού οι υπηρεσίες καθαριότητας στους δήμους της Περιφέρειας αγωνίζονται καθημερινά για να προσφέρουν τα στοιχειώδη στους δημότες τους, ωστόσο τα αποτελέσματα του έργου τους παραμένουν πενιχρά. Ένας από τους δήμους που έχει επιβαρυνθεί εξαιρετικά από αυτή την παρατεταμένη κατάσταση αβεβαιότητας είναι ο δήμος Βέλου-Βόχας.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Τριανταφύλλου, κατά κόσμον Τζίμης, ήξερε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ότι η καρέκλα του ήταν «ηλεκτρική» , από τη στιγμή που έχει να διαχειριστεί ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα, που οι λύσεις του δεν είναι στα χέρια κανενός δήμου, παρά μόνο της Περιφέρειας ή της κεντρικής εξουσίας. Ωστόσο, ο Τζίμης δέχτηκε να το παλέψει και να προσπαθήσει να κάνει ό,τι περισσότερο γίνεται με τα λιγοστά μέσα, το περιορισμένο προσωπικό και τα αδιέξοδα που κατά καιρούς συναντά στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Καταφέραμε να τον βρούμε και μεταξύ πολλών τηλεφωνημάτων και διαρκούς πίεσης και ερωτημάτων για την αποκομιδή των απορριμμάτων να του αποσπάσουμε μερικές δηλώσεις αλλά και παροτρύνσεις προς τους δημότες για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας όλων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Λίγα μέσα, λίγοι άνθρωποι, πολλά αδιέξοδα
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν ωραιοποιεί τα πράγματα και τις αλήθειες. Παραδέχεται ότι τα μέσα του δήμου είναι λίγα για την αποκομιδή των απορριμμάτων κι αυτό είναι πρόβλημα. Ακόμη πρόβλημα είναι και το περιορισμένο προσωπικό, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων. Γιατί όπως εξηγεί οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν και να υπερβάλλουν εαυτόν για την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά πού να τα πάμε; Οι διέξοδοι και οι επιλογές μας έχουν περιοριστεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζουμε αδιέξοδο, εξηγεί. Μόνο η αντιμετώπιση του προβλήματος συνολικά σε επίπεδο Περιφέρειας μπορεί να δώσει λύσεις.
Του επισημαίνουμε ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται και ότι συχνά-πυκνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ) κατακλύζονται από εικόνες ντροπής με ξέχειλους κάδους, σακούλες απορριμμάτων σκισμένες και πεταμένες στο οδόστρωμα κ.ά.

Έχω ζητήσει από τους πολίτες επανειλημμένα, εξηγεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, τη βοήθεια, τη συνδρομή και την υποστήριξή τους στην προσπάθεια που κάνουμε. Έχουμε πρόβλημα αποκομιδής, δεν το κρύβουμε, είναι γνωστό σε όλους, παραδέχεται. Γι’ αυτό το λόγο οι δημότες πρέπει να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρχει αυτό το χάος με τα σκουπίδια. Θέλω να απευθύνω θερμή παράκληση, λέει ο Τζίμης, να μην πετάνε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους. Όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι σημαίνει πώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα και η αποκομιδή καθυστερεί. Δεν ωφελεί κανέναν να συσσωρεύονται οι σακούλες των σκουπιδιών έξω από τους κάδους, όπου θα σκιστούν και το περιεχόμενό τους θα διασκορπιστεί στο οδόστρωμα ή στα αυλάκια. Υποβαθμίζουμε μόνοι μας το περιβάλλον και την ίδια την ποιότητα ζωής μας. Ο δρόμος που θα γεμίσει σκουπίδια δεν είναι ένα άγνωστος τόπος πέρα και μακριά από μας, αλλά ο δρόμος που περνάμε καθημερινά, που περπατούν τα παιδιά μας, έξω από τα σπίτια μας, δίπλα στις αυλές μας, κάτω από τα μπαλκόνια μας. Πρέπει όλοι μαζί, τονίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας να κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια, να κρατήσουμε τουλάχιστον το περιβάλλον στο δήμο μας όσο το δυνατόν ανθρώπινο και καθαρό. Σ’ αυτόν τον αγώνα ζητώ τη συμμετοχή όλων των δημοτών. Απευθύνω έκκληση σε όλους όταν οι κάδοι είναι ξέχειλοι μην βγάζετε τα σκουπίδια σας μέχρι να περάσει το απορριμματοφόρο όχημα και να τους αδειάσει.
Μια μικρή προσπάθεια χρειάζεται από τον καθένα μας για να εξασφαλίσουμε καλύτερο περιβάλλον και καλύτερες συνθήκες για όλους μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.