ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

285.000€ για τους αγροτικούς δρόμους που «πήρε» ο «Ζορμπάς» σε Βέλο-Βόχα

Υπογράφτηκε η σύμβαση, ξεκινάνε τα έργα

Υπογράφηκε στο δημαρχείο Βέλου-Βόχας στο Ζευγολατιό η σύμβαση για τα Έργα Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Βέλου-Βόχας»», ύψους 285.000€ με ΦΠΑ, μεταξύ του δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου και του εκπροσώπου της Εταιρείας ΠΙΣΤΕΥΟΣ Α.Ε. Το πολύ σημαντικό αυτό έργο που αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών των αγροτικών οδικών υποδομών του δήμου, χρηματοδοτείται από τα 3.000.000€ που διέθεσε τον περασμένο Φεβρουάριο το Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων από τη φυσική καταστροφή της 29ης Σεπτεμβρίου 2018 (Ζορμπάς).

Η επιλογή του αναδόχου του έργου έγινε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με διαπραγμάτευση, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα που είχε,  αφού ο δήμος Βέλου-Βόχας βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση των αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών της περυσινής θεομηνίας του «Ζορμπά».

Το έργο όπως είπαμε διαθέτει έναν γενναίο προϋπολογισμό και περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, εργασίες οδοστρωσίας από θραυστό υλικό λατομείου, ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας πάχους 5 εκατοστών. Η προθεσμία για την ολοκλήρωσή του είναι τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2020 και οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα αποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο «Ζορμπάς» στα αγροτικά οδικά δίκτυα στο σύνολο του δήμου Βέλου-Βόχας.

Από την ίδια πηγή χρηματοδότησης, των 3.000.000€ δηλαδή που δόθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών του «Ζορμπά», αναμένεται σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Βέλου-Βόχας, να υπογραφεί σύμβαση για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Δ.Ε. Βόχας» ύψους 232.000€ χωρίς ΦΠΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.