ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Όχι και πάλι στη σύσταση θέσης Γενικού Γραμματέα από το ΔΣ Βέλου-Βόχας

Στην εμμονική άρνηση της αντιπολίτευσης προσέκρουσε και πάλι το θέμα της σύστασης θέσης Γενικού Γραμματέα από το δήμο Βέλου-Βόχας. Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος επανέφερε την εισήγησή του για το «άνοιγμα» θέσης στον Ο.Ε.Υ. (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) του Δήμου, όμως δεν κατάφερε να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που σύσσωμοι, πλην ενός, απάντησαν όχι στην αναγκαιότητα σύστασης της θέσης.

Μάλιστα, ο κ. Παπακυριάκος μετά από παραίνεση, προτροπή και απαίτηση πολλών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης έδωσε και το όνομα που προορίζεται για τη θέση αυτή. Πρόκειται για την επί σειρά ετών ειδική συνεργάτιδά του, η οποία, όπως ο ίδιος εξήγησε έχει μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση του δήμου και θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του.

Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από την ελάσσονα αντιπολίτευση ενώ την ίδια στιγμή απορίες τέθηκαν για τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Λιάκο, ο οποίος μετά την διευκρίνιση του δημάρχου ότι τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα ορίζονται από τον δήμαρχο, ρώτησε συγκεκριμένα αν θα έχει τη δυνατότητα να υπογράφει εντάλματα. «Όχι. Εντάλματα δεν υπογράφω ούτε εγώ», απάντησε ο δήμαρχος.

«Μας δίνει το δικαίωμα το Κράτος για μια επιπλέον θέση τεχνογνώστη», εξήγησε ο Αννίβας Παπακυριάκος που μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει, ότι η απόφαση του συμβουλίου αφορά μόνο τη σύσταση της θέσης και η επιλογή του προσώπου, βαρύνει τον ίδιον, αφού αν αποτύχει η επιλογή του, το πολιτικό κόστος το επωμίζεται ο ίδιος.

Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Μανάβης, ζήτησε να μάθει ποιος θα πάει στη θέση της ειδικής συνεργάτιδας, όταν αυτή θα μετακομίσει στη θέση του Γενικού Γραμματέα, αν ψηφιστεί η σύστασή της στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας εξήγησε ότι δεν έχει σκεφτεί ακόμη το πρόσωπο που θα πληρώσει την κενή θέση ειδικού συνεργάτη, σίγουρα όμως, 100% όπως είπε, θα είναι μηχανικός.

Τελικά, όμως, η αντιπολίτευση δεν πείστηκε και καταψήφισε τη σύσταση θέσης Γενικού Γραμματέα στο δήμο Βέλου-Βόχας.  Με αποτέλεσμα 9 ΝΑΙ, 13 ΟΧΙ και 1 ΛΕΥΚΟ η πρόταση απορρίφθηκε.

«Κατάντησε παρωδία»

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σε δηλώσεις που έκανε, χαρακτήρισε ως παρωδία όλη αυτή τη διαδικασία για την ψήφιση της σύστασης θέσης Γενικού Γραμματέα.

«Κατάντησε παρωδία και το θέμα του Γενικού Γραμματέα, όπως και άλλα αρκετά και ουσιαστικά θέματα του δήμου» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο ζήτημα. «Ουσιαστικά η αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να μην ψηφίζει την ενδυνάμωση του δήμου, να στερεί από τους δημότες την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, διολισθαίνοντας σε μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική, η οποία μετατρέπεται σε τροχοπέδη για το δήμο Βέλου-Βόχας. Σημασία έχει την ευκαιρία που μας προσφέρει ο νόμος, δηλαδή τη δημιουργία μιας θέσης Γενικού Γραμματέα, να την εκμεταλλευτούμε και να τη θεσμοθετήσουμε, ανεξάρτητα από το πρόσωπο που θα αναλάβει. Εξάλλου, το πρόσωπο είναι αποκλειστική επιλογή του εκάστοτε δημάρχου και η επιτυχής ή όχι επιλογή του βαραίνει τον ίδιον τον δήμαρχο, ο οποίος θα κριθεί για το έργο του, όπως κρίθηκα κι εγώ πριν λίγους μήνες στις εκλογές», σημείωσε.

«Δηλαδή αν ήταν άλλο το πρόσωπο που έχω υπόψη μου για την κάλυψη της θέσης, θα γινόταν δεκτή η σύσταση της οργανικής θέσης στο δήμο; Είναι δυνατόν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες να αντιμετωπίζονται με τη λογική του αν μας αρέσει ή όχι το πρόσωπο που θα τις διεκπεραιώσει;» αναρωτήθηκε και κατέληξε λέγοντας:

«Η ψήφιση της σύστασης θέσης Γενικού Γραμματέα έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, με την προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες, αφού το πρόσωπο που θα αναλάβει αυτό το πόστο, θα πάρει πάνω του το συντονισμό των Υπηρεσιών του Δήμου, θα διεκπεραιώνει έναν τεράστιο όγκο καθημερινών διοικητικών ζητημάτων, αλλά και θα υπογράφει μια στοίβα εγγράφων διοικητικού χαρακτήρα.Είναι κρίμα που η αντιπολίτευση στο δήμο μας δεν θέλει να καταλάβει τη χρησιμότητα μιας τέτοιας θέσης και παραμένει πιστή σε στείρες αντιπολιτευτικές τακτικές που εν τέλει πρόβλημα δημιουργούν μόνο στη λειτουργία του δήμου και στις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.