ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

2 εκατ. ευρώ για αθλητικές εγκαταστάσεις σε Κιάτο και Νεμέα με τη βοήθεια του Χρίστου Δήμα

Σημαντικές χρηματοδοτήσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις στους Δήμους Σικυωνίων και Νεμέας εγκρίθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από το  Πρόγραμμα «Φιλόδημος 2».

Η χρηματοδότηση προς τον Δήμο Σικυωνίων είναι ύψους 1,4 εκατ. ευρώ και αφορά αθλητικές εγκαταστάσεις στο Κιάτο (γήπεδο) ενώ η χρηματοδότηση προς τον Δήμο Νεμέας είναι ύψους 590 χιλ. ευρώ και αφορά την κατασκευή ταρτάν και τη βελτίωση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νεμέας.

Οι Δήμοι Σικυωνίων και Νεμέας είχαν καταθέσει ώριμες και κατάλληλες μελέτες για τα έργα αυτά αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι για την τελική έγκριση των χρηματοδοτήσεων σημαντικός ήταν ο ρόλος του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα που βοήθησε καθοριστικά.

Χρηματοδότηση από το “Φιλόδημος ΙΙ”

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2», το οποίο σε αντίθεση με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το «Φιλόδημος 1», συνεχίζεται κανονικά αφού χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σχετικά με τα έργα που αναμένουν να χρηματοδοτηθούν από το “Φιλόδημος 1” υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ακολούθησε πολιτική αντιπαράθεση με τον Υπουργό να υποστηρίζει ότι τα έργα θα μεταφερθούν σε νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Ωστόσο όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το “Φιλόδημος 2”, διότι χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γι’ αυτό εξάλλου ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχίζει και υπογράφει την ένταξη έργων στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.