ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρέμβαση Χρ. Δήμα ανοιχτό το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στο Κιάτο

Εξυπηρετούνται 650 ασθενείς από περιοχές Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Στο παρά πέντε, και χάρη στον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα, αποφεύχθηκε μία δυσάρεστη για τη δυτική Κορινθία εξέλιξη που αφορά τη λειτουργία του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Κιάτο.
Πρόκειται για το Φαρμακείο το οποίο λειτουργεί στον ΕΟΠΥΥ Κιάτου και το οποίο διαθέτει φάρμακα για μακροχρόνια νοσήματα. Από το Φαρμακείο αυτό εξυπηρετούνται περισσότεροι από 650 ασθενείς από τις περιοχές του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης, του Κιάτου και όλων των ορεινών και πεδινών χωριών, του Βέλου και της Βόχας. Επί της ουσίας εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς με χρόνια σοβαρά νοσήματα που βρίσκονται στη δυτική Κορινθία.
Για το Φαρμακείο αυτό είχε ληφθεί απόφαση στο τέλος του έτους να κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού (απαιτείται συγκεκριμένη ειδικότητα εργαζομένων για να μπορεί να λειτουργεί). Αν συνέβαινε αυτό, όλοι οι παραπάνω ασθενείς θα ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην Κόρινθο προκειμένου να εξυπηρετούνται και να παίρνουν τα φάρμακά τους κάτι που θα ήταν πολύ δύσκολο για τους ίδιους, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα υγείας που έχουν.
Όταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας ενημερώθηκε για το πρόβλημα, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και αμέσως παρενέβη στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να δοθεί λύση. Η παρέμβαση είχε αποτέλεσμα και το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Κιάτο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασθενείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.