ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Άμεση η κινητοποίηση του δήμου Βέλου Βόχας στην φωτιά που ξέσπασε στο ΚΔΑΥ στο Μπολάτι

Όπως είναι γνωστό τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2020 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην ιδιωτική επιχείρηση του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) που δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Μπολατίου του Δήμου Βέλου Βόχας και εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Δήμος Βέλου Βόχας είχε άμεση ενημέρωση από τις πρώτες πρωινές ώρες από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Με μέριμνα του δήμου και κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου κ. Αννίβα Παπακυριάκου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκαν οι δυνάμεις και τα διαθέσιμα μηχανήματα (φορτηγό και φορτωτής-εκσκαφέας) για μεταφορά χώματος όπως ζητήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Παράλληλα καθοδηγήθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα για πλήρωση νερού από κοντινές παροχές νερού (πυροσβεστικούς κρουνούς κλπ) από τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο Δήμαρχος άμεσα ζήτησε την συνδρομή των γειτονικών δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή με οχήματα, υδροφόρες και τσάπες για να περιοριστεί η φωτιά. Ο δήμος Βέλου Βόχας από την πρώτη στιγμή ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας και θα συνεχίζει με κάθε μέσο για όσες ημέρες χρειαστεί.

Ήδη ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος έχει αποστείλει έγγραφο προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με το οποίο ζητά να σταλούν στην περιοχή μηχανικά μέσα (φορτωτής, εκσκαφέας και φορτηγά) προκειμένου να συνδράμουν τα λοιπά μέσα πυρόσβεσης καθώς επίσης και έγγραφο στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την μέτρηση συγκέντρωσης ρύπων στην ατμόσφαιρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.