ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πώς άναψε η φωτιά στο ΚΔΑΥ;

Αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας έκανε ο Δημήτρης Ραψωματιώτης, ένας εκ των ιδιοκτητών του ομίλου RapGroup στον οποίο ανήκει το ΚΔΑΥ στο Μπολάτι.

Ο κ. Ραψωματιώτης αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησε η φωτιά είπε:

«Αποτελεί πολύ μεγάλη περιέργεια, που θα ερευνηθεί προφανώς, ο τρόπος που πήρε φωτιά. 3:30 χτύπησε ο συναγερμός κίνησης πίσω από το εργοστάσιο, 4:15 τηλεφώνησε η Αστυνομία ότι είχαμε φωτιά, ώσπου να φτάσω εγώ εδώ 4:30 έκαιγε από τη μία άκρη στην άλλη. Σε έναν χώρο που ούτε μηχανήματα υπάρχουν, ούτε ρεύμα υπάρχει, χειμώνας, νύχτα, υγρασίες, χωρίς ρεύμα, βραχυκύκλωμα δεν υπήρχε, άρα τι;» αναρωτήθηκε με νόημα. Και συνέχισε:

«Προφανώς, ενοχλούμε, προφανώς πρέπει να πάρουμε μήνυμα. Τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία» κατέληξε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις προσπάθειες κατάσβεσης σημείωσε: «Ευτυχώς η Αστυνομία αμέσως μας ενημέρωσε και η Πυροσβεστική ήρθε πολύ νωρίς. Σώσαμε το εργοστάσιο, σώσαμε τα φορτηγά, βέβαια υπάρχουν υλικά τα οποία κάηκαν και έχουν αξία, υπάρχουν μηχανήματα τα οποία κάηκαν. Χαρακτηριστικά ένα μόνο μηχάνημα που ήταν εκεί μέσα έκανε 100.000€. Και συν άλλα μηχανήματα. Αλλά λέμε δόξα τω Θεώ. Το μη χείρον βέλτιστο. Η Πυροσβεστική λειτούργησε πάρα πολύ καλά, προστατέψαμε περιμετρικά τη φωτιά για να μην επεκταθεί και σώσαμε το εργοστάσιο και τη μονάδα και μετά από λίγες μέρες θα μπορεί να λειτουργήσει».

Επιχειρώντας τέλος μια πρόβλεψη για το πότε θα σβήσει η φωτιά είπε ότι «χρειάζεται μια επεξεργασία με χώμα και με νερό και με μηχανήματα για να μπορέσει να σβήσει τελείως και να μεταφερθούν τα υλικά».

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.