ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τίτλοι τέλους για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία!

Το Υπουργείο Ναυτιλίας παίρνει από τους δήμους τα λιμάνια!
Δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής, Γ. Πλακιωτάκη, στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής!

Η κυβερνητική εξαγγελία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του airetos.gr, ισοδυναμεί με κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, αφού το Υπουργείο θα ασκεί τις αρμοδιότητές τους. Να σημειωθεί ότι εδώ και εβδομάδες είχαν κυκλοφορήσει σχετικά δημοσιεύματα περί αλλαγής του τρόπου διακυβέρνησης των λιμανιών, τώρα όμως η σαφής δήλωση του Υπουργού ξεκαθάρισε το τοπίο.

Θεσμικά, η εξέλιξη κινείται στην αντίστροφη φορά της Αποκέντρωσης, καθώς προαναγγέλλει αφαίρεση μίας εκ των σημαντικότερων αρμοδιοτήτων που σήμερα ασκεί η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση σε πλείστες περιοχές της Χώρας. Πρακτικά, εγείρει σωρεία ερωτημάτων για την επόμενη ημέρα μετά την κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Ιδίως για την τύχη των πόρων και εν γένει εσόδων και περιουσιακών στοιχείων τους, αλλά και για το μέλλον του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες σε αυτά με όποια σχέση, των συμβάσεων, διαγωνισμών, έργων εν εξελίξει κ.ο.κ.

«Προωθούμε αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης με απώτερο στόχο την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πολιτικά, έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες περί ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων των δήμων και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις οποίες επαναλαμβάνουν εδώ και μήνες ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αλλά και άλλα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Ο προβληματισμός που γεννάται είναι για το εάν όντως υπάρχει κεντρικό σχέδιο υπέρ της Τ.Α. ή έκαστος Υπουργός αυτοσχεδιάζει. Θα “κατέβει” το 80% των αρμοδιοτήτων του Κεντρικού Κράτους στους ΟΤΑ ή θα “ανέβουν” στα Υπουργεία μέχρι και αρμοδιότητες που σήμερα ασκεί η Τ.Α.;

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.