ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Βέλου-Βόχας υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της αντιπολίτευσης!

Μετά από μια μακρά και έντονη, σε ορισμένα σημεία, συνεδρίαση χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Βέλου-Βόχας υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της αντιπολίτευσης για το έτος 2020.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Μανάβης κατά την εισήγηση της εναλλακτικής πρότασης είπε:

«Kύριε Πρόεδρε,
Ο προϋπολογισμός του ∆ήμου αποτελεί εργαλείο πολιτικής βούλησης των παρατάξεων, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι των πολιτών.
Σε αυτόν αποτυπώνονται οι κατευθύνσεις της ∆ιοίκησης του δήμου, δίνοντας το στίγμα και την πορεία που θέλουν να ακολουθήσει.
Επι 10 χρόνια οι προυπολογισμοί του δήμου Βέλου-Βόχας, αδιαφόρησαν για τις αληθινές ανάγκες των χωριών και της κοινωνίας και με διαρκείς αναθέσεις μικροέργων εξυπηρέτησαν μόνο τις ανάγκες εκλογής του κ.Παπακυριάκου.
Ιστορικά είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση του δήμου μας, καταθέτει μία εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού, πλήρως ισοσκελισμένου που ικανοποιεί δύο πολύ σημαντικές αξίες αλλά και ανάγκες.
ΠΡΩΤΟΝ: Να πιάνουν τόπο τα λεφτά των δημοτών και
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να γίνουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων πραγματικοί πρόεδροι, που φροντίζουν για τα χωριά τους.
Σταματάμε τις αναθέσεις των 24.800 ευρώ, που σκανδαλίζουν χωρίς να παράγεται το παραμικρό έργο και μπαίνουμε στην εποχή της κανονικότητας και των δημοπρασιών, που είναι σίγουρο ότι θα αποφέρουν καλύτερο και χειροπιαστό έργο στον δήμο Βέλου-Βόχας.

Με πίστη στην δημοκρατική λειτουργία και με σεβασμό στις τοπικές μας κοινότητες, δίνουμε την δυνατότητα στα τοπικά συμβούλια να έχουν εξασφαλισμένο προϋπολογισμό, όπως ο νόμος επιτρέπει, με πληθυσμιακά κριτήρια για να είναι τα χωριά μας καθαρά και αξιοπρεπή όπως τους αρμόζει.
Η αντιπολίτευση από κοινού καταθέτει σήμερα ενώπιον σας την πρόταση της και ζητά να υπερψηφιστεί, έχοντας επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνει.
Συνεργασθήκαμε για να δημιουργηθεί και πάλι η ελπίδα στον δήμο Βέλου-Βόχας.
Όπως θα εξηγήσουν αμέσως μετά και οι άλλοι συνάδελφοι:
-Σταματάμε τις γνωστές αναθέσεις και πλέον πλειοψηφία των έργων θα γίνονται με δημοπρασίες, που σημαίνει περισσότερα λεφτά για έργα αλλά και διαφάνεια που τόσο λείπει από τον δήμο.
-Δίνουμε, όπως σε όλους τους τόνους προεκλογικά λέγαμε, την δυνατότητα στα χωριά να μην είναι υποτελή στον κάθε αντιδήμαρχο αλλά να έχουν ένα σταθερό ποσό κάθε χρόνο για να προγραμματίζουν τις ανάγκες τους.
Τα 136.000 ευρώ που καταθέτουμε στον δικό μας προϋπολογισμό είναι η αρχή.
-Εγγράφουμε πίστωση 44.800 ευρώ στον προϋπολογισμό, προκειμένου να ξεκινήσει η λύση του προβλήματος υδροδότησης της Στιμάγκας, με δημοτικό δίκτυο κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων πολλά χρόνια τώρα.
Παρά τις προσπάθειες να διασπαστεί με τεχνάσματα η αντιπολίτευση του δήμου, σήμερα είμαστε εδώ και δείχνουμε ΟΛΟΙ μαζί τον δρόμο για το μέλλον.
Ένα μέλλον που μπορεί να είναι καλύτερο και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε για αυτό.
Σας καλώ να ψηφίσετε την πρόταση μας για τον προϋπολογισμό του 2020.!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.