ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κερδοσκοπήσει σε βάρος των Δημοτών μας».

Δελτίο τύπου εξέδωσε πριν λίγη ώρα η παράταξη του Νίκου Βουδούρη-Τσίτουρα αναφορικά με το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής και την υπερψήφιση από το σώμα της εναλλακτικής πρότασης προϋπολογισμού που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται:

«Την Παρασκευή 31/01/2020 ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και σαν συνδυασμός θα θέλαμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.

Για εμάς, ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να ψηφιστεί με την όσο το δυνατό ευρεία πλειοψηφία. Αυτό δεν κατέστη δυνατό και σίγουρα δεν ήταν ευθύνη της αντιπολίτευσης. Θεωρούμε ότι η άρχουσα Δημοτική αρχή θα έπρεπε να δώσει προς διαβούλευση στους υπόλοιπους συνδυασμούς τον προϋπολογισμό και να δώσει χρόνο να τον μελετήσουν και να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους, μέσα από διάλογο, ζύμωση και σύνθεση απόψεων, προς όφελος των πολιτών, ώστε να υπερψηφίσουμε την Παρασκευή έναν προϋπολογισμό που θα απηχούσε το σύνολο των συνδυασμών και της τοπικής κοινωνίας, με ορίζοντα αναπτυξιακό.

Αντ’ αυτού μας δόθηκε ο προϋπολογισμός λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και θα ψηφιζόταν, με αποτέλεσμα να ήταν πρακτικά αδύνατο η σύνθεση και η συνεννόηση όλων των συνδυασμών. Καθώς οι διορθώσεις και οι επισημάνσεις μας ήταν πρακτικά αδύνατο να ενταχθούν στον προϋπολογισμό, αποφασίσαμε ως αντιπολίτευση να καταθέσουμε δικό μας. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποιος ευθύνεται για την έλλειψη συναίνεσης.
Δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό, αποτελεί το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος αποτελείται μόνο από απευθείας αναθέσεις.
Ποιος θα ψήφιζε έναν προϋπολογισμό όπου ξοδεύονται περισσότερα από 100 χιλιάδες για φωτισμό;
Όποτε καλό είναι να μην μας χρεώνουν ελλείψεις οι οποίες δημιουργούνται από Υπερτιμολογήσεις με απευθείας αναθέσεις. Είναι πάγια τακτική της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής, όταν δεν υπερψηφίζονται αναθέσεις χωρίς ίχνος διαύγειας, να κατηγορούν την Αντιπολίτευση, για τυχόν ελλείψεις, ενώ εμείς ζητάμε να γίνονται με ηλεκτρονικό Διαγωνισμό και με ουσιαστική έκπτωση και όχι αναθέσεις σε φιλικά προσκείμενους εργολάβους.
Αντίστοιχα συμβάντα υπερτιμολόγησης έχουν συμβεί στο παρελθόν.
Καταθέσαμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος αποτρέπει τέτοια νοσηρά συμβάντα.
Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε κανέναν να κερδοσκοπήσει σε βάρος των Δημοτών μας.

Η κατάθεση του εναλλακτικού προϋπολογισμού, είχε σαν αποτέλεσμα, να υπάρχουν άγονες αντιδικίες, έμμεσοι εκβιασμοί και ειρωνείες από κάποιους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποιοι προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν και δεν μας πτοούν, αδυνατώντας να κατανοήσουν ακόμα και βασικές αρχές της δεοντολογίας. Οι εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε έχουν παρέλθει οριστικά. Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα και αυτή την λογική υπηρετούμε.

Οπότε ας αφήσουν ορισμένοι τις κραυγές και ας συνεργαστούν με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας. Ας τους γίνει μάθημα για το μέλλον, όπου θα κληθούμε να λύσουμε σοβαρά προβλήματα και ας αναζητήσουν ευρεία συναίνεση προς όφελος του τόπου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η πρόοδος του Δήμου μας και των συμπολιτών μας. Εμείς θα κινηθούμε στο δρόμο των ήπιων τόνων και της συνεννόησης με όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.

Τέλος, θα θέλαμε να δηλώσουμε την ευχαρίστησή μας που λύθηκε έστω και προσωρινά το θέμα του οικισμού του Βραχατίου. Αφήνουμε την παράταξη του Δημάρχου να πανηγυρίζει για την επίλυση του προβλήματος, που η ίδια δημιούργησε και με την πίεση και τις επισημάνσεις μας στα Δημοτικά συμβούλια τους “ξυπνήσαμε” και τους “σπρώξαμε” να ασχοληθούν με το θέμα. Ένα θέμα το οποίο το έχουμε αναφέρει πολλάκις στα Δημοτικά Συμβούλια, εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν μας ενδιαφέρουν οι επικοινωνιακές φανφάρες και τα πανηγύρια σ’ ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να έχει δημιουργηθεί. Μας ικανοποιεί και μόνον η επίλυση του. Κρούουμε όμως τον κώδωνα του κινδύνου και ας προτρέψουμε την Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με το Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου μας, για το οποίο δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εδώ και μια δεκαετία. Όλοι γνωρίζουμε, ελπίζουμε, πόσο σημαντικό είναι για την ανάπτυξη ενός τόπου. Ελπίζουμε να μην γίνουμε μάντεις κακών μηνυμάτων.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από την υπερψήφιση ενός εναλλακτικού προϋπολογισμού, τα πραγματικά αιτία όμως μάλλον δεν τα επισήμαναν!
Κάθε προσπάθεια υπονόμευσής μας, από τον οποιοδήποτε θα πέφτει στο κενό. Δρούμε πάντα προς όφελος του Δημότη και μόνο! Η δημιουργία ενός τεχνητού διπόλου μας αφήνει αδιάφορους, όπως και κάθε προσπάθεια γηπεδοποίησης της Πολιτικής του Δήμου μας. Χαράσσουμε μια αυτόνομη πορεία, με μοναδικό μας μέλημα το καλό του τόπου μας».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.