ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Ο πρόεδρος συνοδευόταν από κατοίκους της περιοχής Πανόραμα Ζευγολατιού και υποστήριξε το αίτημά τους για την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στον οικισμό.

Ο πρόεδρος του Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου και κάτοικοι της περιοχής Πανόραμα Ζευγολατιού
με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.
________________________________________________________________________________

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook και αφορούσε τη συνάντηση «Το ραντεβού κανονίστηκε στην προσπάθεια του προέδρου να βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής Πανόραμα στο Ζευγολατιό.
Στην περιοχή αυτή έχουν την έδρα τους δύο κτηνοτροφικές μονάδες και τα σπίτια τους 20 οικογένειες. Ο δρόμος, όμως, που οδηγεί εκεί, είναι σε άθλια κατάσταση, χωματόδρομος, ο οποίος γίνεται απροσπέλαστος μετά από τις βροχές. Οι κάτοικοι έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί τόσο στο Δήμο Βέλου-Βόχας, όσο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου με κάθε δυνατό τρόπο: Έχουν μαζέψει υπογραφές, έχουν κάνει επισκέψεις στα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων, έχουν καλέσει τα κανάλια όλα μάταια. Αυτό που έχουν κερδίσει είναι μόνον υποσχέσεις.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί ενώ πληρώνουν δημοτικά τέλη, δεν έχουν:

  1. Νερό αφού δεν υπάρχει δίκτυο,
  2. Δεν γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή τους αφού δεν υπάρχουν κάδοι, παρά αναγκάζονται οι ίδιοι να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους 2 χιλιόμετρα μακρύτερα,
  3. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν έχουν δρόμο παρά έναν χωμάτινο καρόδρομο ο οποίος με τα νεροφαγώματα και τις λακκούβες ακόμη και όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι μέτριας έντασης γίνεται απροσπέλαστος και τότε βρίσκονται πραγματικά αποκομμένοι από τον πολιτισμό.

«Μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητάς μας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου» συνεχίζει η ανακοίνωση, «έφτασαν στην Τρίπολη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και εκεί του μίλησαν για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Τον ενημέρωσαν ότι από πέρυσι τον Οκτώβριο υπάρχει προμελέτη για τον δρόμο η οποία είχε δοθεί και στον πρώην Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται ακολούθως στην ανακοίνωση ο κ. Νίκας «τους άκουσε με προσοχή και εξήγησε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν από τις υπηρεσίες για να αποκατασταθεί ο δρόμος και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους και των κτηνοτρόφων στις μονάδες τους».
Τέλος, όπως αναφέρεται στο περιθώριο της συνάντησης υπήρξε και συνεργασία του προέδρου του Ζευγολατιού με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που αφορούσε κι άλλα θέματα όπως το θέμα της «αυθαίρετης δόμησης και της ρευματοκλοπής, της ασφάλειας των κατοίκων και της παραβατικότητας. Ο κ. Νίκας συζήτησε με τον Γιάννη Παπαδημητρίου τα ζητήματα αυτά και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμός στις ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.