ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Βέλου-Βόχας, αλλά απορρίφθηκαν οι επίμαχοι κωδικοί της αντιπολίτευσης

Από χθες, 11 Μαρτίου αναρτήθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης

Εγκρίθηκε τελικά ο προϋπολογισμός του δήμου Βέλου-Βόχας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, ωστόσο απορρίπτονται σύμφωνα με τις παρατηρήσεις  δύο επίμαχοι κωδικοί που είχε θέσει η αντιπολίτευση και τίθεται σε αναμονή και η τακτοποίηση ενός τρίτου.

Πρόκειται για κωδικούς τους οποίους είχε επισημάνει και η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βέλου-Βόχας κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναλυτικά αφορούν:

1. Τον Κωδικό 35.6279.01 με τίτλο «Επιχορήγηση τοπικών συμβουλίων για εργασίες καθαρισμού, φωτισμού και εξωραϊσμού και των 15 Κοινοτήτων με πληθυσμιακά κριτήρια» ποσού 136.600€. Για τη συγκεκριμένη εγγραφή η Αποκεντρωμένη καλεί το Δήμο στην πρώτη αναμόρφωση να τον ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ από τον προϋπολογισμό αφού δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα της Επιχορήγησης των Κοινοτήτων είχε αποτελέσει σημείο ισχυρής τριβής και διαμάχης μεταξύ της μείζονος αντιπολίτευσης, του δημάρχου και των αντιδημάρχων εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου αφού γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τον Κωδικό 30.7326.02 που αφορά στην «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Βέλο-Στιμάγκα» για τον οποίον επίσης η Αποκεντρωμένη ζητά από το Δήμο Βέλου-Βόχας στην πρώτη αναμόρφωση να τον ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ αφού όπως είναι γνωστό, δεν μπορεί στον Προϋπολογισμό να υπάρχει εγγραφή για έργο που δεν έχει συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

3. Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες, υπό αίρεση τίθεται και η μηδενική εγγραφή στον Κωδικό 02.00.6715.02, που αφορά στην Τακτική Επιχορήγηση του Λιμενικού Ταμείου Βόχας, αφού έχει ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η αλλαγή της Συστατικής Πράξης του. Αυτό συνεπάγεται ότι όταν δημοσιευθεί το ΦΕΚ ο δήμος Βέλου-Βόχας θα είναι υποχρεωμένος με αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, να καταβάλει την Τακτική Επιχορήγηση των 50.000€ προς το Λιμενικό Ταμείο.

Σημειώνουμε ότι οι υπόλοιπες παρεμβάσεις της Αντιπολίτευσης σε άλλους κωδικούς (συγχωνεύσεις κωδικών εργασιών, μείωση δαπανών κλπ) διατηρήθηκαν και εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη αφού και σύμφωνα με την Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν σύννομοι.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Βέλου-Βόχας Βασίλης Τρωγάδης, σε αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας τόνισε:

«Με την σημερινή  έγκριση του προϋπολογισμού και με βάση τις παρατήσεις που τη συνοδεύουν, παρατηρήσεις που αφορούν την μη έγκριση των  δυο κυριότερων και πολυδιαφημισμένων προτάσεων της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη χρηματοδότηση των τοπικών κοινοτήτων και την κατασκευή έργου ύδρευσης, κλείνει η σύντομη  και ανούσια παρένθεση εντυπωσιασμού, που δυο μήνες τώρα επιχειρείται από τη μεριά της αντιπολίτευσης.

Καλό θα είναι  να κατανοήσουν κάποιοι  ότι αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα του δήμου και όχι πρόσωπα.

Τέλος γνώμη μου είναι πως, έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και νέοι σύμβουλοι με γνώσεις, που υπάρχουν στις τάξεις της αντιπολίτευσης, πρέπει να προβληματιστούν για το κατά ποσό ήταν ενημερωμένοι για την ορθότητα της πρότασης, που υπερψήφισαν ή θυσίασαν τις απόψεις και την ψήφο τους, στο βωμό μιας υπέρ παραταξιακής πειθαρχίας».

Ρεπορτάζ και αναλυτική συνέντευξη του Αντιδημάρχου Οικονομικών Βασίλη Τρωγάδη θα φιλοξενηθεί στο προσεχές φύλλο της εφημερίδας μας.

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.