ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Ο κορωνοϊός δεν σταματά τα έργα στο δήμο Βέλου-Βόχας

Πολλά από τα οποία εκτελούνται με μεγαλύτερη άνεση λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο από άποψη δημόσιας υγείας. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφήνοντας την παραγωγή προϊόντων, έργων και εργασιών κυριολεκτικά στη μέση.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βέλου-Βόχας όπου οι περιορισμοί στην κυκλοφορία λειτουργούν ως ευκαιρία για να γίνουν κάποια έργα δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας τα οποία είχαν δρομολογηθεί πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Εξάλλου, πριν λίγες μέρες είδαμε να γίνονται επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, από την ανάδοχο εταιρεία της Ολυμπίας Οδού, τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα στη γέφυρα του Βοχαϊκού.  Οι επαναλαμβανόμενες πιέσεις προς την εταιρεία έφεραν τελικά αποτέλεσμα και με την ευκαιρία της περιορισμένης κυκλοφορίας, το έργο πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σιάχο πληροφορηθήκαμε ότι συνεχίζονται κανονικά και με εντατικούς ρυθμούς όλα τα έργα που αφορούν σε δημοτική και αγροτική οδοποιία και άλλες εργασίες σε όλες τις κοινότητες του δήμου Βέλου-Βόχας.

«Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα η ενημέρωση και η προστασία των δημοτών και των εργαζομένων στο δήμο μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», ξεκαθαρίζει στις δηλώσεις του ο κ. Σιάχος.

«Ωστόσο», συνεχίζει, «οι υπηρεσίες του δήμου συνεχίζουν να λειτουργούν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη καθημερινότητα στους δημότες μας και την ομαλή ροή του προγραμματισμού μας.

Γι’ αυτό», εξηγεί, «θα δείτε να συνεχίζονται τα έργα που είχαν ξεκινήσει σε όλο το δήμο, για όσο ακόμα μπορέσουμε, λόγω των έκτακτων αυτών συνθηκών. Αυτό δεν υποδεικνύει αδιαφορία απέναντι στις αγωνιώδεις μέρες που ζούμε, αλλά είναι αποτέλεσμα συντονισμού και οργάνωσης του δήμου και των υπηρεσιών του, για την ολοκλήρωση έργων που είναι σε εξέλιξη».

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Σιάχο ένα σχόλιο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που διανύει η κοινωνία μας αυτόν τον καιρό.

«Είμαστε δίπλα στους δημότες», μας είπε, «ώστε με ψυχραιμία και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών να αντιμετωπίσουμε και αυτή, τη δύσκολη, νέα πρόκληση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.