ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται η προσπάθεια από το Επιμελητήριο Κορινθίας για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη

Ο πρόεδρος Παν. Πιτσάκης ενημερώνει ότι εξασφάλισε τη θετική γνώμη από όλους τους δημάρχους της Κορινθίας και περιμένει τις αντίστοιχες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατοχύρωση του δικαιώματος απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Μετά το ΦΕΚ που κατοχυρώνει και νομικά το ζήτημα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παν. Πιτσάκης ολοκλήρωσε σειρά επαφών με όλους τους δημάρχους της Κορινθίας για την υλοποίηση του μέτρου.

Όπως εξηγήσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια των δημοτικών συμβουλίων η λήψη της σχετικής απόφασης για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου: «Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος  Παναγιώτης Πιτσάκης, σε συνέχεια του αιτήματος με αρ. πρωτ. 2060 30/03/2020 προς όλους τους Δήμους της Κορινθίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους τους δημάρχους της Κορινθίας και τους ζήτησε, να πάρουν απόφαση τα Δημοτικά Συμβούλια, προκειμένου να απαλλαγούν από τα ανταποδοτικά τέλη (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) και από την καταβολή των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για όσο καιρό διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα, όλες οι Κορινθιακές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής αναστολής  της λειτουργία τους κατόπιν κυβερνητικής απόφασης και εκείνες που πλήττονται και ανήκουν στη λίστα με τους ΚΑΔ που έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Στην πρόταση του Προέδρου κ. Πιτσάκη ανταποκρίθηκαν άμεσα οι δήμαρχοι Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (έχει περάσει από Δ.Σ), Σικυωνίων (είναι θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 6 Απριλίου), Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νεμέας και Βέλου – Βόχας, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι άμεσα θα παρθεί απόφαση από τα  Δημοτικά Συμβούλια τους, για απαλλαγή των επιχειρήσεων όσο καιρό διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.

Επιπλέον, η ανωτέρω απόφαση που καλούνται να πάρουν τα Δ.Σ. των δήμων νομιμοποιείται κατ’ εφαρμογή των παραγράφων  8 και 9 του τριακοστού έβδομου άρθρου όπως δημοσιεύτηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – ΦΕΚ 68/Α/20-3-2020.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, απαραίτητη αυτή την στιγμή για να μην πνιγούν στην κυριολεξία οι επιχειρηματίες, που δεν έχουν πλέον καμία άλλη διέξοδο για να διατηρήσουν τα καταστήματα τους, τα οποία κανείς αυτή την στιγμή δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν και πάλι.

Ελπίζουμε όλοι οι Δήμοι της Κορινθίας να ανταποκριθούν με την άμεση εφαρμογή του μέτρου, στο πλαίσιο  της ανακούφισης και του περιορισμού της ζημιάς των Κορινθιακών επιχειρήσεων προκειμένου να βοηθηθεί η οικονομία του νομού μας και η ρευστότητα των επιχειρήσεων.» 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.