ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Επεισοδιακό το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας

Καταψηφίστηκαν για τρίτη φορά οι αμοιβές στην «Ανέλιξη» – Δεν πέρασαν τέσσερα προ ημερησίας θέματα της «Νέας Πνοής»

Επεισοδιακό αποδείχθηκε το δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βέλου-Βόχας που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου. Στο συγκεκριμένο συμβούλιο το επίμαχο θέμα ήταν οι αμοιβές της Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών του ΔΣ της «Ανέλιξης». Ωστόσο από το πρωί της Μεγάλης Tετάρτης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, Δημήτρης Γκατζογιάννης, είχε δηλώσει ότι θα είναι απών από τη συνεδρίαση, λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων, όπως μας εξήγησε ο ίδιος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε.

Στην εν λόγω συνεδρίαση, η παράταξη «Νέα Πνοή» του Θανάση Μανάβη είχε καταθέσει τέσσερα προ ημερησίας θέματα, τα οποία καταρχήν έπρεπε να ψηφιστούν ως κατεπείγοντα για να μπουν στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα αυτά αφορούσαν:
1. Απαλλαγή  επιχειρήσεων από τέλη κοινοχρήστων χώρων,
2. Απαλλαγή επιχειρήσεως από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού,
3. Παροχή 120 (κατ’ ελάχιστο ημερησίως) έτοιμων γευμάτων καθώς και εβδομαδιαία διανομή τροφίμων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,
4. Απαλλαγή επιχειρήσεων από την καταβολή μισθωμάτων δημοτικών κτιρίων από την 1-3-2020 έως τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου Οικονομικών, Βασίλη Τρωγάδη, ήταν αρνητική ως προς το κατεπείγον της συζήτησης των παραπάνω θεμάτων, διότι για τα δύο πρώτα θέματα, ο δήμος βρίσκεται σε αναμονή νέων διατάξεων από την κυβέρνηση και για το 4ο θέμα, διότι εξετάζεται η νομιμότητά του, αφού στην συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Τέλος, για το 3ο θέμα είχε δοθεί έμμεσα απάντηση από τον δήμο Βέλου-Βόχας το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, με ανακοίνωση ότι είχε ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία προετοιμασίας συσσιτίων.

Όπως είπαμε και παραπάνω, απών καταγράφηκε από την αρχή της συνεδρίασης ο Δημήτρης Γκατζογιάννης.

Πριν την κανονική συνεδρίαση έγινε η ψηφοφορία για το αν τα θέματα που είχε προτείνει ο Θαν. Μανάβης θα έμπαιναν στην ημερήσια διάταξη για να συζητηθούν. Εκεί η παράταξη του δημάρχου και η σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Μπιτσάκου, ψήφισαν αρνητικά, με αποτέλεσμα, τα θέματα να αποσυρθούν και να μην μπουν στην ημερήσια διάταξη.

Στη συνέχεια κατά τις ψηφοφορίες για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα θέματα 5 και 6 που αφορούσαν στις αμοιβές της προέδρου Μαρίας Καλλίρη, του αντιπροέδρου Κώστα Σχοινοχωρίτη και του Δ.Σ. της «Ανέλιξης». Εκεί οι παρατάξεις του Θαν. Μανάβη και του Νικ. Βουδούρη-Τσίτουρα ψήφισαν αρνητικά, όπως άλλωστε είχαν κάνει και τις δύο προηγούμενες φορές που είχε έρθει το θέμα στο συμβούλιο.

Η σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σούλα Μπιτσάκου ψήφισε θετικά, αλλά η μεγάλη έκπληξη έγινε από την παράταξη του δημάρχου αφού τόσο ο Άγγελος Μαστοράκος όσο και ο Νίκος Ρόζος ψήφισαν αρνητικά!

Αποτέλεσμα, οι αμοιβές της «Ανέλιξης» να μην ψηφιστούν
για τρίτη φορά στην παρούσα δημοτική περίοδο!

Η δημοσιοποίηση του αποτελέσματος δημιούργησε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά και γι’ αυτό η εφημερίδα μας, επιχείρησε να επικοινωνήσει και με τους τρεις συμβούλους της παράταξης του δημάρχου.

Όπως εξηγήσαμε και στην αρχή ο Δημήτρης Γκατζογιάννης λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων είχε δηλώσει απών, ήδη από το πρωί της Μεγ. Τετάρτης.

Ο Άγγελος Μαστοράκος δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις μας, ενώ ο Νίκος Ρόζος σε αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας σημείωσε πώς ο λόγος της αρνητικής ψήφου του, εδράζεται στο γεγονός, ότι ο ίδιος θεώρησε άκαιρο το χρόνο κατά τον οποίον ήρθε προς ψήφιση το θέμα. Σημείωσε επίσης ότι δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον δήμαρχο.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι και γι’ αυτόν οι αρνητικές ψήφοι ήταν μια έκπληξη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο για την δομή της παράταξής του. Δυστυχώς οι ειδικές συνθήκες της κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας δεν επέτρεψαν να γίνει προσυμβούλιο στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί και διαλευκανθεί όποιες ενστάσεις υπήρχαν, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα μιλήσει με τους συμβούλους του εντός των επομένων ημερών.

Τέλος, η δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» του Θανάση Μανάβη σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημείωσε μεταξύ άλλων: «Για την δημοτική αρχή του δήμου Βέλου-Βόχας, η παροχή δωρεάν γευμάτων στους ανήμπορους συμπολίτες μας δεν είναι ούτε επείγον θέμα, ούτε αναγκαίο και με την ψήφο της κας Μπιτσάκου, απέρριψαν το θέμα που προ ημερησίας διάταξης φέραμε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο!!!
Οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης καθημερινά…μπορούν να περιμένουν».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης για το συμβούλιο μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.