ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δ. Σικυωνίων: Απαλλάσσει από δημοτικά τέλη τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Ένα βήμα μπροστά για άλλη μια φορά ο δήμος Σικυωνίων, αφού ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο και ψήφισε την απαλλαγή από δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο από την μέρα που ενέσκηψε το θέμα της πανδημίας και στο δήμο Σικυωνίων όπως σε όλη τη χώρα. Για τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες τα πράγματα είναι δύσκολα, δεδομένου ότι όσο οι μέρες περνάνε τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται για κάποιους από αυτούς το λουκέτο να γίνει μόνιμο.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος κινήθηκε άμεσα και σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επιβεβαίωσε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων την απαλλαγή των επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη, ώστε να στηριχθούν οι χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Θυμίζουμε ότι στην αρχή ακόμη της κρίσης ο Σπύρος Σταματόπουλος έδωσε κίνητρα και διευκολύνσεις προς τους επιχειρηματίες με την εξαίρεση από τα τέλη ύδρευσης ενός τρίμηνου λογαριασμού κατανάλωσης εντός του έτους 2020.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των ενεργειών υποστήριξης και αναφέρει:

«Ο Δήμος Σικυωνίων αποφάσισε την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πλήττονται σοβαρά από την παρούσα κρίση και κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων. Η απαλλαγή ισχύει για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν οι περιορισμοί.
Με την ίδια απόφαση απαλλάσσονται από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού οι επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Σε περίπτωση που ήδη έχουν καταβληθεί ποσό από τα τέλη θα συμψηφιστεί με μελλοντικές απαιτήσεις.
Με νεότερη απόφαση του ΔΣ θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες υλοποίησης των συγκεκριμένων απαλλαγών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.