ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Επιτέλους, φεύγουν τα σκουπίδια!

Εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας πραγματοποιούνται από χθες παραπλεύρως του κεντρικού αύλακα του ΑΟΣΑΚ στο δήμο Βέλου-Βόχας

Ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών παραπλεύρως της κεντρικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ, στο Ζευγολατιό φαίνεται ότι βρήκε τη λύση του. Από χθες Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων και η καθαριότητα της περιοχής.

Το έργο που περιλαμβάνει την απομάκρυνση απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή, πραγματοποιείται χάρη στις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου κ. Αννίβα Παπακυριάκου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου, όπου από την αρχή του έτους, προσπαθούν να διασφαλίσουν την αποκομιδή τους.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής είχαν εκφράσει τα παράπονά τους για το θέμα και ζητούσαν την απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι απλό καθώς αυτή τη στιγμή, τα μέρη όπου μπορούν να μεταφερθούν  τα σκουπίδια είναι ελάχιστα σε επίπεδο περιφέρειας, αφού δεν λειτουργεί ακόμα το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων. Επιπλέον, ο όγκος που είχε συσσωρευτεί ήταν εξαιρετικά μεγάλος για να μετακινηθεί.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ. Τριανταφύλλου, δήλωσε την ικανοποίησή του, γνωρίζοντας βέβαια τη δύσκολη εναπόθεση αυτών σε χώρους συλλογής τους και επισήμανε ότι τα συγκεκριμένα απορρίμματα είναι ιδιωτικής προέλευσης και κάποιοι τα απέρριψαν ΑΠΛΑ εκεί.

Επιπλέον καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Βέλου Βόχας και όχι μόνο, να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.