Επιτόπου ενημέρωση στους Ρομά από την Μαρία Καλλίρη

Η Πρόεδρος της Ανέλιξης ξεκίνησε πρόγραμμα ενημερώσεων με προσωπική παρουσία και επαφή στους καταυλισμούς Ρομά

Από τον οικισμό- καταυλισμό των ΡΟΜΑ στo Ζευγολατιό ξεκίνησε την Κυριακή 3 Μαϊου 2020 τις επισκέψεις η υπεύθυνη των κοινωνικών δομών και Πρόεδρος της ΑΝΕΛΙΞΗΣ κα. Μαρία Καλλίρη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση στους διαμένοντες στον καταυλισμό σχετικά με τον συντονισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους καταυλισμούς που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παρευρισκόμενους για τις απολυμάνσεις που γίνονται σε τακτά διαστήματα για την προστασία όλων, έκανε συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η καλή εικόνα που ήδη υπάρχει στους καταυλισμούς. Είχε ήδη προηγηθεί ενημέρωση σε όλους τους οικισμούς-καταυλισμούς των ΡΟΜΑ με ηχητικό μήνυμα (ντουντούκα) για τα μέτρα προστασίας.

Επίσης η Πρόεδρος δήλωσε ικανοποιημένη με τον τρόπο που χειρίζονται μέχρι σήμερα την κατάσταση, γιατί από την πλευρά τους οι ΡΟΜΑ φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και τηρούν τις οδηγίες της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης εφαρμόζοντας τα μέτρα και περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τους ωφελούμενους των ΤΕΒΑ και των ΚΕΑ σχετικά με τα τρόφιμα που δόθηκαν και συνεχίζονται να δίνονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των προπληρωμένων καρτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα λόγω των προσωπικών δεδομένων που όμως θα ικανοποιηθούν όλοι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής της στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα.

Τέλος η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τη δυνατότητα επίλυσης. Ήδη για το θέμα της επισκευής του δρόμου η κα. Καλλίρη τους διαβεβαίωσε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο, ότι άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Οι επισκέψεις τους οικισμούς-καταυλισμούς θα συνεχιστούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.