ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Νίκας και Γκιολής στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου για την αναβάθμισή του

Την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου θα μεταβούν επιτόπου με κυβερνητικούς παράγοντες και τον Δ/ντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Σημαντικές εξελίξεις προοιωνίζονται για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αφού όπως ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, αλλά και εκπροσώπους της κυβέρνησης θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στο εν λόγω αστεροσκοπείο -που υπάγεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- προγραμματίζεται η κατασκευή νέου κτηρίου με πλανητάριο, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής έκτασης 80 στρεμμάτων.

«Επιδιώκουμε την άμεση κατασκευή των έργων και τη γενικότερη στήριξη αυτής της πολύ σημαντικής επιστημονικής υποδομής, η οποία φιλοδοξούμε να αποτελέσει ‘εκπαιδευτήριο’ για τους νέους της Περιφέρειας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στα πλαίσια της κίνησης αυτής τονίζει πως η Κορινθία συνεχίζει να είναι πόλος έλξης σε επίπεδο ανάπτυξης, διάχυσης της γνώσης και προσφοράς όχι μόνο προς τους νέους του νομού Κορινθίας αλλά και τμημάτων εκπαίδευσης φοιτητών από Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών.

Από το 1995, περισσότεροι από επτά χιλιάδες επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στους χώρους του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, είτε στα πλαίσια εκδηλώσεων «ανοιχτών θυρών» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε στα πλαίσια έκτακτων ξεναγήσεων ομάδων επισκεπτών. Κατ’ έτος, μαθητές περίπου είκοσι σχολείων της ευρύτερης περιοχής της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας και άλλων περιοχών ξεναγούνται στο Κέντρο.

.Σημειώνεται τέλος, πως στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 930 μέτρων, είναι εγκατεστημένο από το 1975 το Κοργιαλένιο Τηλεσκόπιο των 123 εκατοστών, το οποίο ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.