ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για τη διάβρωση στην Κορίνθου-Πατρών

Έμπρακτο το ενδιαφέρον Νίκα και Γκιολή για τη θωράκιση του παραλιακού μετώπου και την ασφάλεια των πολιτών

Σημαντική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 5 Μαΐου. Κατά τη διάρκειά της εγκρίθηκαν έργα μείζονος σημασίας και επικυρώθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν την Π.Ε Κορινθίας.

Ειδικότερα:

  • έγκριση τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του νέου υποέργου «Αποκατάσταση ζημιών λόγω διάβρωσης επί της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών (από Κόρινθο μέχρι τα όρια του Νομού) προϋπολογισμού 2.800.000€.

Η παρούσα εργολαβία αφορά σε κατεπείγουσες εργασίες που αφορούν στην εκτέλεση τεχνικών έργων για την αποκατάσταση / επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών,  προκειμένου να προληφθούν περαιτέρω καταστροφές και κίνδυνοι, τόσο για το σύνολο των υφιστάμενων υποδομών όσο και για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι Δήμοι βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όπου κρίνεται απαραίτητο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας θα προβούν στις αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου στην αποκατάσταση των ζημιών και στη θωράκιση του παραλιακού μετώπου.

  • Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για την «Προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων και παροχή για τρία (3) έτη υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης» προϋπολογιζόμενης δαπάνης περίπου 800.000€

Όπως τόνισε σχετικά ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, «Τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αγίων Θεοδώρων, έργο μεγάλο που ταλανίζει την τοπική κοινωνία, έχουμε στόχο ως Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΠΕ Κορινθίας, με τα χρήματα αυτά να καθορίσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, με στοχευόμενες παρεμβατικές ενέργειες σε δομικές υποδομές, με επισκευή υφιστάμενου εξοπλισμού και προσθήκη νέου, με κατασκευή – εγκατάσταση ηλεκτρολογικών πινάκων και αυτοματισμού κ.α.».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή, για την έντονη συνδρομή του όχι μόνο όσο αφορά στην προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ΕΕΛ Αγίων Θεοδώρων, αλλά και σε κάθε αίτημα του Δήμου όπου στέκεται υποστηρικτής προσπαθώντας για το καλύτερο όπως αυτό απαιτείται.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.