Γ. Ψυχογιός: Το «επιτελικό» κράτος αφήνει και την Κορινθία χωρίς φυσικό αέριο

Δηλώσεις του βουλευτή Κορινθίας για την απένταξη των πόλεων της Πελοποννήσου από τον προγραμματισμό του έργου του φυσικού αερίου

Ερώτηση για την απένταξη του έργου φυσικού αερίου από τον προγραμματισμό κατέθεσαν οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτής ο βουλευτής Κορινθίας Γ. Ψυχογιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη δεύτερη φάση επέκτασης  των δικτύων διανομής  φυσικού αερίου και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίσθηκε από την ΔΕΔΑ να συμπεριληφθούν πόλεις της Πελοποννήσου μεταξύ των οποίων και η Κόρινθος.

Η συγκεκριμένη επέκταση αφορούσε 3.500 συνδέσεις, με μηδενικά τέλη σύνδεσης και χαμηλό κόστος χρήσης για τους καταναλωτές. Και παρ’ όλο που ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας ο οποίος σήμερα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για την απένταξη του έργου εν μέσω πανδημίας – τον Ιούλιο του 2019, είχε δεσμευθεί πως η Περιφέρεια  με την αναθεώρηση  του  προγράμματος  του ΠΕΠ  θα  διαθέσει το ποσό  που απαιτείται  για την κατασκευή των δικτύων.

Η αιφνίδια είδηση πως η ΡΑΕ  αποφάσισε να απεντάξει το έργο από τον προγραμματισμό, εντάσσεται στην πολιτική πλήρους ιδιωτικοποίησης   του   τομέα   της   ενέργειας,   που   προωθεί   η   κυβέρνηση   της   Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το Ν. 4643/2019 αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΔΑ, με συνέπεια, τα δίκτυα   φυσικού   αερίου   να   εκχωρούνται   σε   ιδιώτη,   με   κίνητρο   το   κέρδος   και   όχι   τα συμφέροντα   της   κοινωνίας,   των   πολιτών,   της   επιχειρηματικότητας   και   της   ελληνικής περιφέρειας.

Επειδή η Πελοπόννησος πλήττεται από αυτή την πολιτική οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να απαντήσουν α) αν έχουν την πολιτική βούληση να υποστηρίξουν το έργο της ΔΕΔΑ και να επεκταθεί το δίκτυο στις πόλεις της Πελοποννήσου, με χαμηλό κόστος εγκατάστασης,χωρίς  αύξηση του κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και β) να διασφαλισθεί ότι   η   επέκταση     και   η   λειτουργία   των   δικτύων   θα   γίνεται   βάσει   αναπτυξιακών   και κοινωνικών κριτηρίων.

Οι πολίτες, οι φορείς και το σύνολο της κορινθιακής κοινωνίας απαιτούν σεβασμό και μια καλύτερη ζωή με βάση τις ανάγκες τους.

Δεν θα επιτρέψουμε κάποιοι να τους την στερήσουν για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.