ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Δημήτρης Ζάρκος: «Αφετηρία για μια νέα αναπτυξιακή εποχή στο Δήμο μας»

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Μηκώνη» του δήμου Σικυωνίων καταθέτει τις απόψεις του για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου

Ο Δημήτρης Ζάρκος, πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Μηκώνη» του δήμου Σικυωνίων δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος από τα δρομολογούμενα έργα για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου. Ένας λόγος παραπάνω βέβαια, για την ικανοποίησή του, το γεγονός ότι έλκει την καταγωγή του από το Κρυονέρι. Ο ίδιος με άρθρο του εξηγεί τις ευκαιρίες ανάπτυξης που θα υπάρξουν με την προγραμματισμένη αναβάθμιση και δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή της:

«Η Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 υπήρξε μια μέρα ορόσημο για τον Δήμο μας και ιδιαίτερα για την Τ.Κ. Κρυονερίου. Μετά από 25 χρόνια διεκδικήσεων τόσο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου, την Τοπική Κοινότητα και τον Δήμο Σικυωνίων, το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2-3 εκ. ευρώ από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας , κ. Χρίστου Δήμα, χάρη στην καταλυτική παρέμβαση του οποίου οι διεκδικήσεις μας τελεσφόρησαν.

Με την παρούσα χρηματοδότηση θα αναβαθμιστεί περαιτέρω το τηλεσκόπιο αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις δυνατότητες του, και οδηγώντας σε αρκετές και σημαντικές επιστημονικές συνεργασίες, οι οποίες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον. Εκτός αυτού, θα χρηματοδοτηθούν επιπλέον και οι υποδομές στον περιβάλλοντα χώρο του Αστεροσκοπείου (κατασκευή πλανητάριου) αλλά και ήπιας μορφής αναπλάσεις.

Έτσι, το κοινό της ευρύτερης περιοχής και ειδικά τα παιδιά, θα έρθουν κοντά στην επιστήμη της Αστρονομίας, ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα από σχολεία όλης της χώρας. Επίσης, θα αποτελέσει αφετηρία για μια νέα αναπτυξιακή εποχή στο Δήμο μας καθώς θα υλοποιηθούν σημαντικές δράσεις επιστημονικού τουρισμού, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου και ταυτόχρονα στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα περιβάλλοντος.

Αξίζει , ωστόσο, να αναφερθεί, ότι το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου δεν είχε υποβαθμιστεί, κι αυτό αποδεικνύεται από τις διακρίσεις που μέχρι τώρα έχει λαβει. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου, σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, φρόντιζαν να αναδεικνύουν, να προβάλλουν και να ζωογονούν το χώρο του Αστεροσκοπείου. Στις εκδηλώσεις ανοιχτών θυρών, που διοργανώνονταν, παρευρίσκονταν επιστήμονες, επισκέπτες και αρκετοί ερασιτέχνες αστρονόμοι με τα τηλεσκόπια τους, οι οποίοι βοήθησαν το κοινό να παρατηρήσει τα αστέρια. Διοργανώνονταν συναυλίες που προσήλκυαν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από τις γύρω περιοχές, καθιστώντας την περιοχή μας πόλη έλξης. Συγκεντρώνονταν μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής και άλλων περιοχών για να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τον κόσμο της Αστρονομίας. Δράσεις, με άξονα το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται. Σε συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του ΕΑΑ Καθηγητή Μ. Πλειώνη και τον Διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ δρομολογήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των φορέων μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, για άλλη μια φορά, τον Υφ. Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρ. Δήμα, που έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αλλά και τον Περιφερειαρχή κ. Παν. Νίκα για την τόσο σημαντική παρέμβασή του στο Δήμο μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.