ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Τι γίνεται με το κτήριο του «νέου» δημαρχείου στο Ζευγολατιό;

Η ανακοίνωση του προέδρου Ζευγολατιού, Γιάννη Παπαδημητρίου και η επίσκεψη της δημοτικής συμβούλου Σούλας Μπιτσάκου αποκαλύπτουν μια επικίνδυνη πραγματικότητα

Θλιβερές εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας στο «νέο» δημαρχείο Βέλου-Βόχας που παραμένει σε ημιτελή κατάσταση στο Ζευγολατιό. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου, με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή 15 Μαΐου, αναφέρθηκε σε επικίνδυνες καταστάσεις, οι οποίες τον οδήγησαν σε επιστολή-καταγγελία στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου που συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού, αναφέρει:

«Η κατάσταση στο κτήριο του ημιτελούς ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ δημαρχείου Βέλου-Βόχας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού επανειλλημένα έχει ενημερώσει και τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο Βέλου-Βόχας για την απαράδεκτη κατάσταση και για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Έχει ζητήσει πολλές φορές και με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο χώρος να καθαριστεί και να περιφραχτεί να είναι προστατευμένη η δημοτική περιουσία τουλάχιστον, αφού έργο δε φαίνεται να γίνεται.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής όμως, μας ανάγκασε να προβούμε σε άλλες ενέργειες. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον Εισαγγελέα Κορίνθου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας για να πάρουν αυτοί μέτρα για την προστασία και του κτηρίου και των πολιτών και της δημόσιας υγείας, αφού η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται».

Η αντίδραση Μπιτσάκου

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Το Μέλλον Σήμερα» Ασπασία Μπιτσάκου αντέδρασε άμεσα στο θέμα και σήμερα το πρωί βρέθηκε στο επίμαχο κτήριο συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Παπαδημητρίου. Στη συνέχεια η παράταξη εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται:

«Με αφορμή την καταγγελία της Κοινότητας Ζευγολατιού για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ημιτελές κτήριο του νέου δημαρχείου Βέλου Βόχας η δημοτική σύμβουλος της παράταξής μας Ασπασία Μπιτσάκου, σήμερα το πρωί, μετέβη στο χώρο με τη συνοδεία του προέδρου του Ζευγολατιού Γιάννη Παπαδημητρίου. Κατά την αυτοψία βρεθήκαμε σε μία άθλια κατάσταση με εκτεθειμένα επικίνδυνα σημεία για ατυχήματα, σκουπίδια, φρεάτια με λύματα κ.α
Είναι επιτακτικό η δημοτική αρχή να προστατέψει:

  1. Την προστασία της Υγείας των δημοτών και όσων κατά περιόδους βρίσκουν καταφύγιο στο κτήριο
  2. Την ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των παιδιών που παίζουν ανεξέλεγκτα στο χώρο
  3. Την προστασία της Δημοτικής Περιουσίας από φθορές και καταστροφές.

Η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου είναι η περίφραξη του οικοπέδου. Η περίμετρος του οικοπέδου είναι γύρω στα 300 μέτρα και αυτό συνεπάγεται με τιμές αγοράς, κόστος για μια απλή περίφραξη της τάξης των 3000-3500€. Η παράταξη μας τονίζει ότι για ένα έργο που άμεσα ασφαλίζει προστατεύει τη δημόσια υγεία, την σωματική ακεραιότητα των δημοτών και τη δημοτική περιουσία, το κόστος πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα αποδεκτό από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολο του».

Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση στο κτήριο, όπως προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό είναι το λιγότερο θλιβερή και εμφανώς επικίνδυνη τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για την ασφάλεια των παιδιών που μπαίνουν και παίζουν εκεί ανεξέλεγκτα.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει μέτρα άμεσα, προστατεύοντας τόσο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, όσο και τη δημοτική περιουσία. Μια περίφραξη και μια ταμπέλα που προειδοποιεί για τη μη είσοδο στο χώρο, είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει άμεσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.