ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κερδίζει το στοίχημα του καλοκαιριού ο Νανόπουλος στα «Καλάμια»!

Σε δύο φάσεις εξελίσσονται τα έργα καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και διαμόρφωσης της πιο πολυσύχναστης παραλίας, αλλά και όλων των παραλιών του δήμου Κορινθίων – Πρόσω ολοταχώς για ένα διαφορετικό και ασφαλές καλοκαίρι!

Έχουμε ξαναπεί ότι ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος είναι μεθοδικός στις κινήσεις του. Τίποτα περιττό, τίποτα τυχαίο, τίποτα χωρίς πρόγραμμα και οργάνωση. Έτσι λοιπόν στην παραλία «Καλάμια» – και σταδιακά σε όλες τις παραλίες του δήμου – με οργανωμένο σχέδιο, συστηματικά και λειτουργικά οι υπηρεσίες του δήμου επιδόθηκαν σε εργασίες καθαριότητας, συντήρησης των κοινοχρήστων χώρων αλλά και διαμόρφωσης της ακτής σε δύο διαδοχικές φάσεις.

Την προηγούμενη Παρασκευή 15 Μαΐου ξεκίνησαν οι εργασίες στην παραλία Μεγάλου Αλεξάνδρου “Καλάμια”. Στη μάχη ρίχτηκαν 40 και πλέον υπάλληλοι των τμημάτων Πρασίνου και Καθαριότητας, οι οποίοι κλάδεψαν τα δέντρα, κούρεψαν τους θάμνους, έκοψαν τα χορτάρια, καθάρισαν την ακτή από σκουπίδια, έβαψαν παγκάκια, σκούπισαν κ.ά.

Στη δεύτερη φάση των εργασιών, σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου, η παρέμβαση έγινε επί της ακτής με ειδικό μηχάνημα το οποίο «έστρωσε» το βότσαλο, καθιστώντας το χώρο όμορφο και ασφαλή για να υποδεχτεί τους λουόμενους. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης  υποδομών: Οι παλιές ντουζιέρες αντικαταστάθηκαν, ενώ θα τοποθετηθούν κατά μήκος της παραλίας υποδομές αποδυτηρίων. Τέλος, στα Καλάμια φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχει και ναυαγοσώστης, αφού η παραλία έχει χαρακτηριστεί ως «πολυσύχναστη».

Οι εργασίες συντήρησης και καθαριότητας επεκτείνονται σταδιακά σε όλες τις παραλίες του δήμου Κορινθίων έτσι ώστε φέτος το καλοκαίρι να είναι διαφορετικό από κάθε άποψη: Πιο όμορφο, πιο οργανωμένο, πιο ελκυστικό και πιο ασφαλές για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Δεδομένου ότι την προσεχή Δευτέρα 25 Μαΐου θα ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το στοίχημα της προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή πρέπει να κερδηθεί προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ότι με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να διαμορφώσει συνθήκες υποστήριξης των επιχειρήσεων με την ενίσχυση των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

1 reply »

  1. Περιμένω να δω αν θα καθαρίσουν το οικόπεδό μας της οικογενείας Μαντζούνη, στα Μαντζουνέϊκα, δίπλα στα 5Φ, που το έχει δεσμευμένο ο Δήμος Κορινθίων από το 1983, 37 χρόνια και το έχει καταντήσει σκουπιδότοπο, από τα διπλανά οικόπεδα που καθαρίζει κάθε χρόνο. Κάθε χρονιά το λέμε, κάνουμε παράπονα εγγράφως και με εκθέσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά κάθε χρόνο τα ίδια και χειρότερα…😠

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.