ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

O Ζευγολατιώτης δικηγόρος Άγγελος Καραφωτιάς διοικητής στη δομή φιλοξενίας της Κορίνθου

Η πλήρωση της θέσης έγινε με προκήρυξη, η οποία εκδόθηκε αρχές Απριλίου – Ποια είναι τα καθήκοντα του νέου διοικητή

Ο Ζευγολατιώτης δικηγόρος Άγγελος Καραφωτιάς είναι ο νέος διοικητής της Δομής Φιλοξενίας Κορίνθου. Το όνομα του κ. Καραφωτιά όπως και 31 ακόμη συναδέλφων του σε όλη την Ελλάδα ανακοινώθηκε σήμερα με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η απόφαση αυτή συμβάλλει στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκείτο, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι διοικητές θα αναλάβουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 εκδοθεισών αποφάσεων ασύλου (εκ των οποίων το 80% εκδόθηκαν μέσα στο 2020 και 20% σε προγενέστερα έτη). Με αυτόν τον τρόπο, θα προχωρήσει ουσιαστικά η αποσυμφόρηση των δομών.

Υπενθυμίζουμε ότι για την πλήρωση των θέσεων των Διοικητών είχε εκδοθεί προκήρυξη από τις αρχές Απριλίου η οποία απαιτούσε την κάλυψη τυπικών προσόντων για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι απόφοιτοι σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ικανότητα και εμπειρία συναφή με τα καθήκοντα της θέσης και γνώση σε καλό επίπεδο, μίας τουλάχιστον ξένης, επίσημης γλώσσας, κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εφημερίδα μας εύχεται στον κ. Άγγελο Καραφωτιά καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.