ΑΘΛΗΤΙΚΑ

700.000€ για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Κιάτο υπέγραψε ο Σταματόπουλος

Συμβασιοποιήθηκε το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης – Ποιες οι θετικές επιπτώσεις που αναμένονται για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κιάτο προχώρησε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. Η σύμβαση αφορά έργο συνολικού προϋπολογισμού 700.000€  που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Το έργο που συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει άμεσα, εξασφαλίζει την Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κιάτου μέσα από μία σειρά εργασιών που είναι:

1. Προσθήκη περιμετρικού κελύφους για θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων

2. Αντικατάσταση πάνελ οροφής για την βελτιστοποίηση της θερμικής αγωγιμότητας

3. Μόνωση δαπέδου για την βελτιστοποίηση της θερμικής αγωγιμότητας

4. Αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης

5. Αντικατάσταση υπάρχοντος συστήματος τεχνητού φωτισμού με νέο σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED για την εξοικονόμησης ενέργειας

6. Αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης και αναβάθμιση αυτού με σύστημα ψύξης – θέρμανσης (αντλίας θερμότητας)

7. Αντικατάσταση υφιστάμενων θερμαντήρων ύδατος με ηλιακό σύστημα

8. Φυτεύσεις δέντρων στον ακάλυπτο χώρο της νότιας πλευράς για την βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών, θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του Κλειστού Γυμναστηρίου, από την κατηγορία Ε στην κατηγορία Β+. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται σειρά θετικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η εξοικονόμηση ενέργειας ωφελεί άμεσα το περιβάλλον αφού μειώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση παράλληλα όμως, συνεπάγεται και την σημαντική μείωση των αντίστοιχων δαπανών. Τα κονδύλια που εξοικονομούνται μπορούν να διατεθούν προς όφελος άλλων κοινωνικών δράσεων ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Τέλος, ο  νέος σύγχρονος και ενεργειακά αναβαθμισμένος  χώρος άθλησης, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες θα αποτελέσει άλλο ένα σημείο προσέλκυσης και ικανοποίησης τόσο των κατοίκων όσων και των επισκεπτών της περιοχής, δεδομένου μάλιστα ότι το Κιάτο αποτελεί πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος και θερινό προορισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.