ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Απόλυτος κυρίαρχος στο Δήμο Κορινθίων ο Βασίλης Νανόπουλος

Πώς ο δήμαρχος Κορινθίων κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να αποκτήσει το πάνω χέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο

Όταν πριν από έναν περίπου χρόνο ο Βασίλης Νανόπουλος ανακηρύχθηκε δήμαρχος Κορινθίων, σε μία μεγαλειώδη νίκη τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν με επιφύλαξη το αποτέλεσμα, το οποίο έφερνε τους τρεις πρώτους συνδυασμούς ισοδύναμους μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο. Τόσο η παράταξη του δημάρχου, όσο και οι παρατάξεις των Πνευματικού και Σταυρέλη είχαν από 8 έδρες. Ακολουθούσε η παράταξη του Πελ. Καλλίρη με 5 και από 1 έδρα μοιράζονταν οι: Τιμ. Πιέτρης, Μαρ. Ασημακόπουλος, Β. Τζέκου και Ι. Γκεζερλής.

Πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για δήμαρχο μειοψηφίας που θα είχε “δεμένα τα χέρια του” και θα ήταν έρμαιο των, κατά καιρούς, πλειοψηφιών που θα διαμορφώνονταν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ωστόσο, από ό,τι φάνηκε στην πορεία, λογάριαζαν … “χωρίς τον ξενοδόχο”!

Η διάθεση συναίνεσης και συνεργασίας φάνηκε από τα πρώτα βήματα του Βασίλη Νανόπουλου στο τιμόνι του δήμου Κορινθίων. Λειτούργησε απέναντι στην αντιπολίτευση με τη λογική της συμμετοχής και της συναπόφασης και όχι με την υπεροπτική,  αλαζονική νοοτροπία του πρώτου.

Ο Βασίλης Νανόπουλος αξιοποιώντας τη μακρά εμπειρία του στο χώρο της διοίκησης, τόσο από θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα, όσο και από τη θητεία του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κατάφερε να πείσει αμέσως σχεδόν, ότι ο στόχος της πολιτικής του ήταν ένας και μοναδικός: Η αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, η χρηματοδότηση μεγάλων έργων και η διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού οράματος αντάξιου του μεγαλύτερου και ιστορικότερου δήμου της Κορινθίας.

Οι προσεγγίσεις και οι συνεργασίες

Ξεκινώντας τη θητεία του, στο πνεύμα που περιγράψαμε παραπάνω, ο Βασίλης Νανόπουλος ήρθε αμέσως σε συνεννόηση και συμφωνία με τους Τιμολέοντα Πιέτρη και Γιάννη Γκεζερλή, επικεφαλής και μοναδικούς εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεών τους. Τους πρόσφερε τομείς ευθύνης και θέσεις διοίκησης με συγκεκριμένες αντιδημαρχίες –τις οποίες αποδέχτηκαν– και οι πρώτες συνεργασίες ήταν γεγονός!

Στην πορεία ο συναινετικός λόγος του και η εμφανής προσήλωσή του στο συμφέρον του δήμου, κέρδισαν τις εντυπώσεις και πριν λίγο καιρό ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Καρασάββας, –εκλεγμένος με το συνδυασμό του Νίκου Σταυρέλη «Πνοή Δημιουργίας»– έδωσε τα χέρια με τον Βασίλη Νανόπουλο και ανέλαβε και αυτός, αντιδήμαρχος Κορινθίων.

Η μεγάλη ανατροπή και η απόλυτη κυριαρχία

Χθες, Πέμπτη 11 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκε και επίσημα, αυτό που από καιρό ψιθυριζόταν. Δηλαδή, η συνένωση της παράταξης του Πελοπίδα Καλλίρη με αυτή του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου. Εκμεταλλευόμενοι τις σχετικές διατάξεις του νόμου, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε κοινή πορεία και πλέον η παράταξη του δημάρχου Κορινθίων έχει “το πάνω χέρι” στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα, όμως, από την αλήθεια των αριθμών, αυτό που σηματοδοτεί η χθεσινή εξέλιξη είναι ότι ο Βασίλης Νανόπουλος έχει εξελιχθεί μέσα σε ένα χρόνο στον απόλυτο κυρίαρχο του αυτοδιοικητικού παιχνιδιού στο Δήμο Κορινθίων.

Μια κυριαρχία που προέκυψε αβίαστα και φυσικά χάρη στην αναγνώριση της εργατικότητας, της φερεγγυότητας και του αναπτυξιακού οράματος του δημάρχου Κορινθίων για τον τόπο του!

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.