ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Όταν λέμε παραλίες με πρόσβαση για ΑμεΑ εννοούμε ΚΙΑΤΟ!

Σύγχρονες εγκαταστάσεις, φιλικές προς τα Άτομα με Αναπηρία για εξυπηρέτησή τους και την ασφαλή πρόσβασή τους στη θάλασσα, τοποθετήθηκαν σε Κιάτο και Κ. Διμηνιό

Στις παραλίες Κιάτου και Κάτω Διμηνιού τοποθετήθηκαν από τον δήμο Σικυωνίων ειδικές εγκαταστάσεις που επιτρέπουν σε συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα. Με δεδομένο ότι η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑμΕΑ σε όλες τις δράσεις και δραστηριότητες της κοινωνίας δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος προώθησε άμεσα την υλοποίηση του έργου που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ντουζιέρες, αποδυτήρια, χημικές τουαλέτες, σηματοδότηση θέσεων Αμεα, αλλά και εγκατάσταση μηχανισμού SeaTrac που λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός. Ο σύγχρονος αυτός μηχανισμός χρησιμοποιείται από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την αυτόνομη πρόσβαση τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα της τοποθέτησής του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες, πάνω στις οποίες κινείται ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα. Ο χρήστης πατώντας ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο του, μεταφέρεται από την παραλία μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος. Μόλις τελειώσει το μπάνιο του επιβιβάζεται στην καρέκλα και πάλι πατώντας ένα κουμπί επιστρέφει στη στεριά.

Το SeaTrac είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ, ενώ δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση. Τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και να απομακρύνεται το φθινόπωρο, ώστε να προστατευτεί από τις φθορές και τις κακές καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις που περιγράψαμε, στις παραλίες του Κιάτου και του Κ. Διμηνιού αναβαθμίζουν την περιοχή και την καθιστούν φιλική, προσβάσιμη και λειτουργική για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις.

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη βράβευση με Γαλάζια Σημαία της παραλίας Πευκιά Κάτω Διμηνιού, συγκροτούν έναν αδιαμφισβήτητο πόλο έλξης για όλους τους επισκέπτες που μπορούν να έρχονται για διακοπές και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στα καθαρά νερά του Κορινθιακού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.