ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Άγνοια του νόμου ή σκόπιμη δημιουργία εντυπώσεων;

Ποιος ξαφνιάστηκε με την άμεση ανταπόκριση του Σταματόπουλου για ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για τη ΔΕΥΑΣ;

Απόψε στο Κιάτο θα γίνει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το μέλλον της ΔΕΥΑΣ. Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με αίτημα του συνόλου των συμβούλων της αντιπολίτευσης, το οποίο κατατέθηκε στις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το νόμο, (Κλεισθένης άρθρο 74) ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οφείλει το αργότερο μέχρι την έκτη μέρα από την υποβολή της αίτησης, να έχει εκδώσει πρόσκληση και να συγκαλέσει το Σώμα σε συνεδρίαση.

Διαφορετικά: «Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη μέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του».

Συνεπώς υπακούοντας στο γράμμα του νόμου ο πρόεδρος του συμβουλίου Νίκος Σκαρμούτσος συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί απόψε, ακριβώς το βράδυ της 5ης μέρας από τη μέρα κατάθεσης της αίτησης.

Στην αίτηση ωστόσο υπήρχε η αξιοπερίεργη τοποθέτηση του χρονικού προσδιορισμού του συμβουλίου, για το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. Δηλαδή ζητούσαν χρόνο διεξαγωγής του συμβουλίου διαφορετικό από αυτόν που ορίζει ο νόμος. Η κίνηση αυτή εγείρει ορισμένα ερωτήματα:

1ον. Γιατί αφού η επιθυμία των συμβούλων της αντιπολίτευσης ήταν να γίνει το συμβούλιο στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, δεν κατέθεσαν το αίτημά τους αρχές Ιουλίου ώστε να συμβαδίζει με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας;  

2ον. Τι νόημα είχε ο χρονικός προσδιορισμός τέλεσης του συμβουλίου όταν αυτό προσδιορίζεται με σαφήνεια από τον νομοθέτη;

Τα ερωτηματικά που τίθενται μπορούν να απαντηθούν με δύο τρόπους: Ο ένας, ίσως και ο επικρατέστερος, είναι ο απλοϊκός, δηλαδή, υπήρχε άγνοια του νόμου, από τον συντάξαντα το αίτημα.

Ο δεύτερος όμως, ερμηνεύει τα γεγονότα ως προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων που απέτυχε. Δηλαδή: Αν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθούσε το αίτημα και δεν συγκαλούσε το συμβούλιο εντός του 6ημέρου αλλά το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, τότε κάποιος σύμβουλος της αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να απαιτήσει την άμεση σύγκληση του συμβουλίου στο οριζόμενο από το νόμο διάστημα κι έτσι να δημιουργηθεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα που θα επιγραφόταν «Η αντιπολίτευση σέρνει τον Σταματόπουλο σε συμβούλιο για την ΔΕΥΑΣ».

Λέτε; Μπααα!

Από την άλλη από σήμερα το πρωί στο Κιάτο ακούγεται ότι μερίδα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εξεπλάγη και εξεμάνη με την απροσδόκητη εξέλιξη της άμεσης σύγκλησης του συμβουλίου. Δεν περίμενε, λέγεται, να σηκώσει τόσο άμεσα το γάντι ο Σταματόπουλος και να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος για μια τέτοια συζήτηση.

Και πάλι γεννάται το ερώτημα: Λέτε; Μπααα! Ή μήπως…

Ω.Π.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.