ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Βασίλης Δομετίου: «Στηρίζω Σταματόπουλο!»

Ποια είναι η εξέλιξη σε σημαντικά έργα του δήμου Σικυωνίων – Τι λέει ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας

Κύριε Δομετίου, στη Φιλύρα εδώ και λίγο καιρό κατασκευάζονται πεζοδρόμια και υπάρχει μια παρατεταμένη ημιτελής κατάσταση, για την οποία διαμαρτύρονται αρκετοί συμπολίτες μας. Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει τελειώσει το έργο;

Το έργο ξεκίνησε τον Φλεβάρη και αφορά την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την ανάπλασή τους, ώστε η διέλευση των πεζών να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό κουμφούζιο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Μας πρόλαβε όμως η καραντίνα και όλες οι υπηρεσίες είτε έκλεισαν προσωρινά, είτε υπολειτουργούσαν και το έργο εγκλωβίστηκε στη γραφειοκρατία. Όπως γνωρίζετε επανήλθαν στην κανονική λειτουργία, πριν λίγες μέρες και σύντομα θα δούμε να ξεκινά το έργο και πάλι, ώστε πολύ σύντομα να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα που αναβαθμίζει την είσοδο της πόλης.

Πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος συναντήθηκε με φορείς του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τις αποθήκες ΑΣΟ. Τι γίνεται εκεί;

Στις αποθήκες ΑΣΟ τα έργα προχωρούν κανονικά και το ένα μέρος βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Παράλληλα είχαμε την ευχάριστη ανακοίνωση από τον ίδιον τον δήμαρχο, στο δημοτικό συμβούλιο, ότι θα έρθει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Κιάτο θα εγκαταστήσει κάποιες αίθουσές του στις αποθήκες ΑΣΟ. Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ ευχάριστη για όλο το Κιάτο και νομίζω ότι είναι ένα βήμα προς την ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής. Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση και της άλλης πλευράς των αποθηκών που θα ξεκινήσει άμεσα, όταν ολοκληρωθεί, θα έχουμε πραγματικά, ένα στολίδι για το Κιάτο και την ευρύτερη περιοχή μας.

Είδαμε πρόσφατα ότι εγκαταστάθηκαν συστήματα πρόσβασης ατόμων Αμεα στις παραλίες του Κιάτου. Τι ισχύει και πώς λειτουργούν;

Πράγματι έχουν φτιαχτεί δύο θέσεις για ΑμεΑ, ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη, να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους και αυτόνομα να μπορούν να μπαίνουν στη θάλασσα. Και αυτό έργο ολοκληρώθηκε με μικρή καθυστέρηση επίσης λόγω της καραντίνας. Έγινε έγκαιρα όμως για τη θερινή σεζόν και είναι κάτι απολύτως πρωτοποριακό για την Κορινθία.

Να πούμε όμως και πώς λειτουργεί:

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παίρνει στο πλησιέστερο κατάστημα ένα κοντρόλ ή θα παίρνει τηλέφωνο εδώ στο δημαρχείο και να του δίνουμε ένα κοντρόλ για όλη τη θερινή περίοδο από Μάιο έως τέλη Σεπτεμβρίου. Το κοντρόλ αυτό θα το χρησιμοποιεί αφού φτάσει στο σημείο που υπάρχουν οι εγκαταστάσεις πρόσβασης, για να χρησιμοποιεί τα αποδυτήρια και μέσω της ειδικής ράμπας να οδηγείται στη θάλασσα και να κάνει με ασφάλεια και αυτόνομα το μπάνιο του.

Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι πραγματικά σημαντικές γι’ αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας και βλέπω ότι ο κόσμος το έχει δει πολύ θετικά. Ας μου επιτραπεί να σημειώσω επί τη ευκαιρία ότι πρέπει να σεβόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν κινητικά προβλήματα, να είμαστε δίπλα τους, να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν αυτονομία και δυνατότητες που έχουμε όλοι μας και να τους βοηθάμε.

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των αθλητικών χώρων είδαμε στο γήπεδο του Πέλοπα ένα νέο κουλουάρ. Τι γίνεται με τα έργα των αθλητικών εγκαταστάσεων τι εξελίξεις έχουμε εκεί;

Το πλάνο της σημερινής δημοτικής αρχής και του δημάρχου μας είναι αυτή την τετραετία να προχωρήσουν μεγάλα έργα στον αθλητικό τομέα. Παραδόθηκε ήδη το ένα κομμάτι που είναι το παλιό στάδιο όπου φτιάχτηκε ειδικό ταρτάν για στίβο και ήδη έχει παραχωρηθεί στους συμπολίτες μας. Από κει και πέρα προχωράει το καινούργιο στάδιο Ολυμπιακών Προδιαγραφών που θα φτιαχτεί…

Το οποίο είναι άλλο, να το ξεκαθαρίσουμε.

Το οποίο είναι άλλο, διαφορετική εγκατάσταση και θα βρίσκεται στην Ανατολική Τραγάνα, εκεί που βρίσκεται ήδη το γήπεδο με τον πλαστικό τάπητα. Προχωρούμε επίσης σε ανακατασκευές και συντηρήσεις των υπαρχόντων γηπέδων μπάσκετ και καινούργια γήπεδα τένις. Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε μεγάλη βάση στην Παιδεία και στον Αθλητισμό. Θα το πετύχουμε και θα δείτε στο τέλος της τετραετίας ο δήμος μας να έχει πάει καλά και να μιλάει όλος ο κόσμος γι’ αυτές τις κατασκευές που θα είναι πραγματικά σημαντικές για τη σημερινή νεολαία.

Όπως πράξαμε μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που ολοκληρώσαμε την κατασκευή νέων παιδικών χαρών σε πολλά χωριά του δήμου μας και είδαμε από τη μία μέρα στην άλλη να γεμίζουν τις παιδικές χαρές και να δίνουν ζωή στον τόπο τους.

Είστε αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του δήμου Σικυωνίων, ωστόσο η αγάπη σας για τα ζώα, σας έχει εμπλέξει ενεργά και σε αυτόν τον τομέα. Ποιες είναι οι δράσεις που υλοποιούνται στο δήμο;

Τα αδέσποτα και η διαχείρισή τους είναι ένα μεγάλο ζήτημα, πάνω στο οποίο, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να τηρούμε με συνέπεια αυτό που λέει ο νόμος. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να εφαρμόζουμε δράσεις που αποτρέπουν την επιθετικότητα των αδέσποτων απέναντι στους συμπολίτες μας γιατί τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονο πρόβλημα και κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να λυθεί μια για πάντα.

Έτσι προσπαθούμε να τα διατηρούμε ταϊσμένα ώστε να μειώνεται η επιθετικότητά τους. Ήδη στον προϋπολογισμό έχουμε προβλέψει κωδικό για την αγορά τροφών, τόσο για σκύλους όσο και για γάτες. Σύμφωνα με τις αιτήσεις που δεχόμαστε από τους εθελοντές ανάλογα με τα ζώα που φροντίζουν, διανέμουμε τις ποσότητες τροφών για τη σίτιση των ζώων.

Επίσης εφαρμόζουμε πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο σε πρώτη φάση στειρώνουμε, τσιπάρουμε και εμβολιάζουμε τα αδέσποτα. Σε δεύτερη φάση επιχειρούμε με τη συνεργασία των εθελοντών να βρίσκουμε σπίτια και οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν έτσι ώστε να μειωθούν από τους δρόμους.

Αφήσαμε για το τέλος το χωριό σας. Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Κορινθίας με πλούσια αρχαιολογική ιστορία. Τι γίνεται με το αρχαίο θέατρο;  

Πολλά χρόνια γίνονται προσπάθειες από τον Σπύρο Σταματόπουλο, να χρηματοδοτηθούν έργα που θα μπορέσουν να αναδείξουν το θέατρο και να επιτρέψουν τη λειτουργία του. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη φάση της αποκάλυψης των καθισμάτων και στόχος είναι όπως είπε και ο δήμαρχός μας μέχρι το τέλος της τετραετίας να υποδεχτεί την οικουμένη. Θεωρώ ότι θα το πετύχουμε και αυτό!

Εξάλλου, ότι έχει δηλώσει ο κ. Σταματόπουλος για τα μεγάλα έργα δεν έχει πέσει έξω σε χρονοδιαγράμματα και ολοκληρώνονται πάντα στην ώρα τους.

Ένα άλλο σημαντικό έργο για την αρχαία Σικυώνα, το οποίο δημοπρατήθηκε πριν λίγες μέρες, είναι η κατασκευή αναψυκτήριου στο Εξοχικό, που είναι ένας χώρος χαρακτηρισμένος από πολλούς ως το μπαλκόνι της Κορινθίας.  Εκεί παλιά γίνονταν μεγάλα γλέντια και με την ολοκλήρωσή του ελπίζουμε ότι θα ενισχυθεί η ανάπτυξη στην περιοχή, που τη χρειάζεται, γιατί είναι ένας τόπος με ιστορία.

Τέλος, να πω ότι ήδη προχωράει ένα μεγάλο έργο που το περιμέναμε χρόνια και αφορά στην αγροτική οδοποιία. Γίνεται με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και ανακατασκευάζεται ένα μεγάλο κομμάτι δρόμου που οδηγεί προς τη Σοφρονιά, ένα ιστορικό εκκλησάκι το οποίο το επισκέπτεται αρκετός κόσμος της Ζωοδόχου Πηγής. Είναι ένα σημαντικό έργο διότι από το 1992 παλεύαμε να γίνει η κατασκευή του.

Ευχαριστώ πολύ το δήμαρχο που το ενέταξε μόλις άνοιξε πρόγραμμα.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Στηρίζω Σταματόπουλο!  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.