ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ισραήλ με τον Πρωθυπουργό ο Χρίστος Δήμας

Στην αποστολή της Ελληνικής κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας έλαβε μέρος στην αποστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης που στελέχωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ισραήλ για μια σειρά από πολύ σημαντικές συναντήσεις.

Ο κ. Δήμας πραγματοποίησε αρχικά συνάντηση με τον Επικεφαλής της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ όπου συζήτησαν για την διεύρυνση και επέκταση της διμερούς διακρατικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας. Ακολούθως συναντήθηκε με επιχειρηματίες και αντιπροσωπεία του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (startup) του Ισραήλ, με τις δυο πλευρές να καταλήγουν πως υπάρχει πλέον πρόσφορο έδαφος προκειμένου να συνεργαστούν στον τομέα των επενδύσεων.

Επιπροσθέτως ο κ. Δήμας συμμετείχε σε έναν κύκλο συναντήσεων με εταιρείες και υποψήφιους επενδυτές που αφορούσαν τον τομέα της Άμυνας – Ασφάλειας σε συνδυασμό με την χρήση νέων Τεχνολογιών, την Έρευνα και την Καινοτομία μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ιδιαίτερα κομβικές ήταν και οι διαβουλεύσεις που αφορούσαν τον τομέα της Κυβερνοασφάλειας, όπου μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη είχαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Γενικό Διευθυντή Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ για την στενότερη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Τέλος, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Ελλάδα ο κ. Δήμας επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο στον Ναό της Αναστάσεως των Ιεροσολύμων μαζί με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, δήλωσε όσον αφορά την έκβαση της επίσκεψης στο Ισραήλ:
«Η επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε έχοντας ολοκληρώσει έναν πολύ σημαντικό κύκλο συζητήσεων. Οι δυο χώρες θα συνεχίσουν να αποτελούν πυλώνα σταθερότητας και ευημερίας στην Μεσόγειο.

Ζούμε στην ίδια γειτονιά, μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και το περιθώριο επέκτασης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μας σε κρίσιμους τομείς αιχμής είμαστε αποφασισμένοι να το διευρύνουμε προς όφελος των λαών μας».

Κατηγορίες:ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.