Δ.Ε. ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ

Ο δήμος Κορινθίων στρέφεται και πάλι στη θάλασσά του (video & photos)

Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος υλοποιεί στοχευμένες ενέργειες για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου και την αξιοποίηση του θαλάσσιου τουρισμού

Η Κόρινθος είχε από την αρχαιότητα το προνόμιο να είναι εγκατεστημένη σε ένα σημείο μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, με δύο θάλασσες στα πόδια της. Ο έλεγχος δύο λιμανιών, του Κορινθιακού και του Σαρωνικού, της Δύσης και της Ανατολής δηλαδή, της προσέδιδε κύρος, υπεροχή αλλά και μεγάλο πλούτο.

Σήμερα, ο δήμος Κορινθίων κυριαρχεί ακόμη περισσότερο μεταξύ των δύο κόλπων, αφού η ακτογραμμή του έχει επεκταθεί από τα στενά όρια της αρχαίας πόλης. Οι γραφικοί όρμοι του Σαρωνικού και οι παραλίες του Κορινθιακού αποτελούν πόλους έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε έτος. Η τοπική οικονομία στηρίζεται εν πολλοίς σε δραστηριότητες που έχουν κάνουν με την επισκεψιμότητα των περιοχών και την παροχή υπηρεσιών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Βασίλης Νανόπουλος πιστός στις προγραμματικές δεσμεύσεις του και αξιοποιώντας τη χρόνια εμπειρία του στην οργάνωση και υλοποίηση αναπτυξιακών σχεδιασμών, έδωσε αμέσως προτεραιότητα στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου του.

Εργασίες που επί χρόνια ολόκληρα δεν είχαν γίνει ούτε μια φορά, από τις πιο απλές που ήταν ο καθαρισμός των ακτών και η συντήρηση των υποδομών για τους λουόμενους, έως τη διαφημιστική προβολή των παραλιών και την εκβάθυνση του λιμανιού στον Άσσο.

Ο δήμαρχος Κορινθίων αποφασισμένος να αξιοποιήσει την φυσική υπεροχή της Κορίνθου προς όφελος των δημοτών της και της τοπικής οικονομίας επέβλεψε ο ίδιος τόσο τις εργασίες σε όλο το παραλιακό μέτωπο όσο και τις εργασίες στο λιμάνι του Κάτω Άσσου.

Μάλιστα στον Κάτω Άσσο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ψαράδες της περιοχής, οι οποίοι επί χρόνια ζητούσαν την εκβάθυνση προκειμένου να ελλιμενίζουν με ασφάλεια τις βάρκες τους. Ο Βασίλης Νανόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχοντας καταγράψει τις ανάγκες των περιοχών, προχωρά με οργάνωση, σχέδιο και συνέπεια στην κάλυψή τους. 

Ξεκινά ο θαλάσσιος τουρισμός στο λιμάνι της Κορίνθου

Εν τω μεταξύ το σύνολο των ενεργειών και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του δήμου, προσέλκυσε το ενδιαφέρον μιας ιδιωτικής εταιρείας θαλάσσιου τουρισμού. Η Seafarer Cruises είναι μια εταιρεία διεθνούς τουρισμού με μικρά σκάφη, γιώτ ή ιστιοφόρα.

Με συντονισμένες ενέργειες ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κατάφερε να πετύχει την ένταξη της Κορίνθου στο πρόγραμμα των κρουαζιέρων και έτσι 8-10 ιστιοφόρα της εταιρείας θα δένουν και θα μένουν στην Κόρινθο ώστε οι επιβάτες τους να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορινθίων τόνισε ότι η φετινή χρονιά θα αποτελέσει τις βάσεις για να «δένουν» από του χρόνου πολύ περισσότερα σκάφη στο λιμάνι της Κορίνθου.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις στο video:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.