ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΙΝΚΑ Κορινθίας καλεί τους δήμους να προχωρήσουν στην επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας με ανακοίνωσή του υπέρ της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτές που είναι δικαιούχοι ΚΕΑ, πετάει το μπαλάκι στους δήμους της Κορινθίας και τους καλεί να συστήσουν τις αναγκαίες επιτροπές.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σύμφωνα με το άρθρο 36   του ν.4508/2017 – ΦΕΚ Τεύχος Α’ 200/22.12.2017 έχει συσταθεί ειδικός λογαριασμός για την επανασύνδεση παροχών Ηλεκτρικού ρεύματος με διαχειριστή τον διαχειριστή Ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων επανασύνδεσης έχει εκχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εν λόγω επιτροπές αξιολογούν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, και χορηγούν το ειδικό βοήθημα εφόσον η αποσύνδεση αφορά την κύρια κατοικία, η οποία πρέπει να έχει γίνει έως τις 30 Απριλίου 2020,με κοινή απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μετά από σωρεία παραπόνων για διακοπές παροχής ρεύματος σε καταναλωτές-οι οποίοι εν πολλοίς είναι και δικαιούχοι επιδόματος αλληλεγγύης– τόσο από την ΔΕΗ, όσο και από τις λοιπές εταιρείες παροχής ρεύματος, διαπιστώσαμε ότι όλοι οι δήμοι της Κορινθίας δεν έχουν προχωρήσει στην επανασύσταση των παραπάνω επιτροπών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο οι καταναλωτές.

Μετά την άνω διαπίστωση παρεμβήκαμε άμεσα προς όλους τους δημάρχους της Κορινθίας καθώς και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας ώστε να επανασυσταθούν άμεσα οι παραπάνω επιτροπές και πάψουν να ταλαιπωρούνται χωρίς ουσιαστικό λόγο οι καταναλωτές που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των εφαρμοζόμενων πολιτικών στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος αδυνατούν να πληρώσουν την κατανάλωση του ρεύματος τους.

Ελπίζουμε ότι οι δήμαρχοι της Κορινθίας θα ενεργήσουν άμεσα και για τη δυνατότητα που είχαν και την οποία ελάχιστα αξιοποίησαν», καταλήγει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.