ΑΠΟΨΕΙΣ

«Από την Οργάνωση της Διοίκησης στην Διοικητική Αποτελεσματικότητα»: Μια σημαντική ημερίδα με την παρουσία του ΓΓ του δήμου Κορινθίων (video)

Η ημερίδα φιλοξενήθηκε στο δήμο Δάφνης Υμηττού – Σε ποια σημεία επικεντρώθηκε η ομιλία του Νεκτάριου Σπηλιόπουλου – Τι είπε για τη σημασία της καθημερινής διοίκησης στους δήμους

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων, κ. Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, την Πέμπτη 30/7, εκπροσώπησε τον δήμο του, στην Επιστημονική Εσπερίδα που συνδιοργάνωσε ο δήμος Δάφνης-Υμηττού και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Διοίκησης Δήμων & Φορέων ΟΤΑ, με τίτλο: «Από την Οργάνωση της Διοίκησης στην Διοικητική Αποτελεσματικότητα».

Η ημερίδα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών αιρετών, πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις συνεδρίες, όπου στην πρώτη συνεδρία αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στο «Οργανωσιακό πλαίσιο Δήμου και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στη δεύτερη θέματα σχετικά με τη «Διαχείριση ελέγχου σε Δήμο και Σύσταση Δομής Εσωτερικού Ελέγχου», στην τρίτη θέματα υπό τον γενικό τίτλο: «Αναπτύσσοντας αναπτυξιακή πολιτική σε Δήμο για διεθνή δικτύωση και χρηματοδοτήσεις» και τέλος, στην τέταρτη αναλύθηκε το θέμα: «Συμμετοχή Δήμου σε δίκτυο πόλεων και στήριξη για αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων».

Ο ΓΓ του Δήμου Κορινθίων στην ομιλία του ανέδειξε την σημασία της καθημερινής διοίκησης στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού η οποία θα πρέπει να είναι σύγχρονη & αποτελεσματική, επενδύοντας:

Στις υποδομές

● Στο ανθρώπινο κεφάλαιο με επαρκώς καταρτισμένα στελέχη

● Σε πιο αποτελεσματικές οργανωτικές & διοικητικές διαδικασίες με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες που είναι και το τελικό ζητούμενο.

Επίσης μίλησε για μία σειρά απόκρίσιμα ζητήματα όπως είναι:

● Η περαιτέρω καταπολέμησης της γραφειοκρατίας

● Η ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης

● Η επιτάχυνση της παραγωγής έργων μέσω ενός πιο  σύγχρονου και  ρεαλιστικού μοντέλου διαγωνιστικών διαδικασιών

● Η αύξηση των κονδυλίων και των διαθέσιμων πόρων για τους ΟΤΑ

● Η στελέχωση με επιστημονικό δυναμικό, κυρίως σε κρίσιμους τομείς όπως είναι οι Δ/νσεις Τεχνικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

Τέλος αναφέρθηκε στην συνεργασία των Δήμων μέσω των Δικτύων Πόλεων και των Αναπτυξιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να  υλοποιηθούν μία σειρά από δράσεις, όπως ενδεικτικά είναι:

– Η υποβολή και υλοποίηση προτάσεων σε Εθνικά & Ευρωπαϊκά   χρηματοδοτικά Προγράμματα

– Η γενικότερη υποστήριξη στην αναπτυξιακή πολιτική των Δήμων

– Η ταχύτερη ωρίμανση μελετών και έργων

– Η υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης και αειφόρου ανάπτυξης

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα ημερίδα, η οποία κράτησε τρεισήμισι ώρες περίπου, στον παρακάτω σύνδεσμο (η ομιλία του κ. Σπηλιόπουλου μετά το 3:01:50)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.