ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

8 εκατ. ευρώ έργα πέρασε στο τελευταίο περιφερειακό για την Κορινθία ο Τάσος Γκιολής

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας εισηγήθηκε σημαντικά έργα οδικού δικτύου, εγγειοβελτιωτικά, αντιπλημμυρικά αλλά και καθαρισμού της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής τα οποία ψηφίστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο – Που θα γίνουν οι παρεμβάσεις – Εκατομμύρια ευρώ για έργα σε όλη την Κορινθία

Μια σημαντική επιτυχία έγραψε στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, αφού κατάφερε να περάσει σειρά σημαντικών έργων για το νομό που αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ. Τα έργα αφορούν νευραλγικούς τομείς υποδομών όπως οδικά δίκτυα, εγγειοβελτιωτικά, αντιπλημμυρικά και άλλα πολύ σημαντικά όλα για την ανάπτυξη του νομού και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Αναλυτικά τα έργα αφορούν:

1) Τη συντήρηση – σήμανση της επαρχιακής οδού Κούτσι – Στιμάγκα και της επαρχιακής οδού Βραχάτι – Νεμέα με συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000€. Το έργο αφορά τη σύνδεση της περιοχής της Βόχας με αυτήν της Νεμέας μέσα από δύο ασφαλείς οδικούς άξονες. Ειδικά η επαρχιακή οδός Βραχάτι – Νεμέα αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των δύο δήμων (Βέλου-Βόχας και Νεμέας) το οποίο επιτέλους δρομολογείται.

2) Τη συντήρηση σήμανση της επαρχιακής οδού Λυκοποριάς – Καλλιθέας – Ελληνικού συνολικού προϋπολογισμού 800.000€. Η επαρχιακή οδός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για τους κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον, στο Ελληνικό συγκεντρώνεται τουριστικό ενδιαφέρον, από λάτρεις του αθλήματος της διάσχισης φαραγγιών και η αποκατάσταση της οδού θα ενισχύσει την προσέλευση επισκεπτών και την ήπιας μορφής, τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

3) Συντήρηση και σήμανση οριζόντια και κάθετη του επαρχιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 500.000€.

4) Αντιπλημμυρικά έργα. Συντήρηση – ανακατασκευή υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών που έχουν υποστεί βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα σε ρέματα, χείμαρρους και ποταμούς του Νομού Κορινθίας προϋπολογισμού 1.000.000€ και καθαρισμό των χειμάρρων της Κορινθίας προϋπολογισμού 300.000€. Δεδομένου ότι το φθινόπωρο, εποχή κατά την οποία παρατηρούνται τα περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό μας, πλησιάζει ο Τάσος Γκιολής προέταξε τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Κορινθίας τα οποία και ψηφίστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

5) Εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία θα ενισχύσουν την αγροτική οικονομία και θα διευκολύνουν τις αγροτικές καλλιέργειες και τα οποία αναλύονται σε δύο επιμέρους έργα:

• στην κατασκευή αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, Καρυώτικα – Βελανιδιά – Μελίσσι – Πίτσα με προϋπολογισμό 700.000€

• Κατασκευή αρδευτικών έργων περιοχών Νεμέας – Βόχας, Καστράκι – Σουληνάρι – Χαλκί με προϋπολογισμό 400.000€

6) Επίσης, όσον αφορά στα οδικά δίκτυα πολύ σημαντική επιτυχία είναι η ένταξη του νέου υποέργου με τίτλο «συντήρηση – βελτίωση επαρχιακών οδών αρμοδιότητας ΠΕΚ στο ΔΔ Φενεού Δήμου Σικυωνίων» προϋπολογισμού 2.300.000€. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάδειξη και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή καθώς και στη διασύνδεση του λεκανοπεδίου του Φενεού με την Αρκαδία.

7) Επίσης, πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται και η ένταξη του νέου υποέργου «Συντήρηση – βελτίωση της επαρχιακής οδού Νο 19 Κόρινθος – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, τμήμα Εξαμίλια – Ξυλοκέριζα – Γαλατάκι και Νο 21 Διακλάδωση της Επαρχιακής οδού Νο 19 προς Κόρφο» προϋπολογισμού 740.000€ η οποία θα αναδείξει σημαντικά και θα διευκολύνει την οδική κυκλοφορία στην ανατολική Κορινθία.

8) Τέλος, δηλωτική της αναμενόμενης χρήσης, ήταν η ένταξη του έργου «Εργασίες καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από Κόρινθο έως Δερβένι» το οποίο λειτουργεί στην κατεύθυνση της αξιοποίησης της παλιάς μετρικής γραμμής από την περιφέρεια συνολικού προϋπολογισμού 70.000€.

Κλείνοντας σημειώνουμε ότι ο Τάσος Γκιολής συμπληρώνει σε λιγότερο από έναν μήνα τον πρώτο χρόνο του στο τιμόνι της ΠΕ Κορινθίας και με τις συνεχείς παρεμβάσεις, την επίμονη και μεθοδική δουλειά του, δικαιώνει την επιλογή Νίκα να ανανεώσει τη θητεία του επιτυχημένου αντιπεριφερειάρχη και για το 2021!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.