ΑΠΟΨΕΙΣ

Δίπλα στον δίκαιο αγώνα των μαθητών ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας

«Το σωματείο μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Ο αγώνας τους είναι και αγώνας των εργαζόμενων», δηλώνουν σε δελτίο τύπου του Συλλόγου

Δίπλα στο δίκαιο αγώνα των μαθητών στέκεται ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Τα αιτήματα των μαθητών», σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου «είναι δίκαια, γιατί έχουν στον πυρήνα τους την ανάγκη των παιδιών να μορφωθούν σε ένα ανθρώπινο και ασφαλές σχολείο.

Οι μαθητές σήμερα κινητοποιούνται γιατί δεν έχουν καθηγητές και χάνουν χιλιάδες ώρες μαθήματος, γιατί δεν έχουν επαρκές προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, γιατί στοιβάζονται  σε τμήματα με 23-25 έως και 30 μαθητές σε πολλές περιπτώσεις, γιατί κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, όπως υπόγεια, ημιυπόγεια, κοντέινερς.

Οι μαθητές σήμερα κινητοποιούνται γιατί αισθάνονται απροστάτευτοι από την πανδημία μέσα στα σχολεία, λόγω της ανεπάρκειας των μέτρων της κυβέρνησης.

Αγωνιούν και κινητοποιούνται για τη μόρφωσή τους αλλά και για την προστασία της υγεία τους, αλλά και της οικογένειάς τους, δηλαδή εμάς των γονιών τους. 

Οι μαθητές θέλουν ανοιχτά τα σχολεία και δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει να είναι το ανοιχτό σχολείο και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, με ποιους όρους και προϋποθέσεις πρέπει να λειτουργεί το σχολείο, με ασφάλεια για τους ίδιους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία και αυτό γίνεται πλέον συνείδηση σε όλο και περισσότερο κόσμο που συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.

 Έχουν δίκιο και πρέπει να τους ακούσει επιτέλους η κυβέρνηση. Στεκόμαστε στο πλάι τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι μορφές πάλης και αγώνα που κάθε φορά οι μαθητές επιλέγουν να εκφράσουν τα αιτήματά τους και να ακουστεί δυνατά η φωνή τους, ακόμα και σήμερα κάτω από τις μάσκες, εξαρτάται από τις συλλογικές αποφάσεις που οι ίδιοι οι μαθητές λαμβάνουν. Εμείς, ως γονείς, οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τη μόρφωση που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά μας, να διαμορφώνουμε κοινό μέτωπο πάλης με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία μας , γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και εκφράζονται οξυμένα μέσα στα σχολεία», καταλήγει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.