ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Προετοιμάζεται για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση

Συστήθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή για την υποβολή προτάσεων – Συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του δήμου

Σε λίγους μήνες συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ηρωική Επανάσταση των Ελλήνων το 1821, που οδήγησε στην απελευθέρωση ελληνικών εδαφών και στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Η δύσκολη πορεία από την έναρξη της Επανάστασης μέχρι την ολοκλήρωση των πόθων του λαού μας υπήρξε πολυαίμακτη, με θυσίες, ηρωισμούς, νίκες  αλλά και ήττες. Η τελική νίκη ήταν νίκη της φιλοπατρίας, της γενναιότητας και της πίστης των Ελλήνων στις διαχρονικές αξίες του έθνους μας.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας, θέλοντας να τιμήσει όπως της πρέπει, τη μεγάλη αυτή Επέτειο των 200 χρόνων, συνέστησε Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υποβάλει τις προτάσεις της  για τον εορτασμό  της ιστορικής επετείου, οι οποίες θα αφορούν σε εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν  και  δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, για τον ανωτέρω σκοπό.

Τη Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούν οι εξής:

 • Δουλαβέρας Αριστείδης, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος.
 • Καλλίρη Μαρία, Δημ. Σύμβουλος, Πρόεδρος «ΑΝΕΛΙΞΗΣ», Αντιπρόεδρος.
 • Γιώτα Αθανασούλη, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας, Γραμματέας,

και μέλη:                      

 • Νικόλαος Περρής, Δημοτικός Σύμβουλος.
 • Αθανάσιος Δημ. Μανάβης, Δημοτικός Σύμβουλος.
 • Σούλα  Μπιτσάκου, Δημοτική Σύμβουλος.
 • Μπάμπης Ανδρικόπουλος, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ Μπολατίου.
 • Παύλος Γερακάρης, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας  Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
 • Κατερίνα Ζάρκου, μέλος ΔΣ του Θεάτρου Δώρα Στράτου, Πρόεδρος Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Στιμάγκας ΘΥΑΜΙΣ & συνεργαζόμενης Σχολής Θεάτρου «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ».
 • Δήμητρα Τσεπεντζή, Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια 2ου Δημοτικού  Σχολείου Ζευγολατιού.
 • Παναγιώτης Χωρίκης, Φιλόλογος, Λαογράφος, Χοροδιδάσκαλος.

[Τηλ. Επικοινωνίας: (6974-583005, της Γραμματέως της Επιτροπής Γιώτας Αθανασούλη)].

Συνάντηση με τους συλλόγους

Βασικό ρόλο καλούνται να παίξουν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Πολιτιστικοί Φορείς του δήμου μας, με τους οποίους συνεργάζεται η Επιτροπή. Ευπρόσδεκτες, βέβαια, είναι και μεμονωμένες  προτάσεις δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου 2020 συνάντηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής με Συλλόγους της περιοχής του δήμου Βέλου-Βόχας, όπου παρέστη και ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος.

Στη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις, οι οποίες καταγράφηκαν και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή, μαζί με όποιες άλλες κατατεθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος ευχαρίστησε τους Συλλόγους για την παρουσία τους και τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για τις ενέργειές της και κάλεσε όλους σε αγαστή συνεργασία, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με τους Συλλόγους, προκειμένου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχει καταθέσει πλήρη φάκελο προτάσεων και προϋπολογισμού, όπως παρακάλεσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρία Καλλίρη, ώστε να ενταχθούν οι δράσεις εορτασμού στους προϋπολογισμούς 2021, τόσο του δήμου Βέλου-Βόχας όσο και του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.