ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Πρόσω ολοταχώς για το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης

Με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς αναβολές και με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, συνεχίζεται η συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Αστεροσκοπείου, όσο αφορά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και την εκπόνηση μελέτης για το Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στο νομό Κορινθίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής μαζί με το Διευθυντή τεχνικών έργων της ΠΕ Κορινθίας κ. Νίκο Λούτα, πραγματοποίησαν συνάντηση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου με τον πρόεδρο του Αστεροσκοπείου κ. Εμμανουήλ Πλειώνη και τον Διευθυντή κ. Σπύρο Βασιλάκο καθώς και τους μελετητές του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις των υπευθύνων του Αστεροσκοπείου και να προχωρήσει άμεσα η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.

Το έργο αρχικά αφορά σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (χωρητικότητας περίπου 300 ατόμων), ιατρείο και κυλικείο. Ακόμα στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου για εκδηλώσεις καθώς και διαμόρφωση χώρου διαμονής προσωπικού. Αναφορά έγινε και στο μάστερ πλαν του συνόλου του αστρονομικού πάρκου περιλαμβάνοντας και το πλανητάριο.

Ο κ. Γκιολής ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση και τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «πως η ανάπτυξη του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου στην ολότητά του, σημαίνει και την αναγνώριση των προοπτικών για την Κορινθία μας. Η ανάπτυξη και λειτουργία του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι Κορινθίας, έργο που η Περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα δε θέλει ν αφήσει στην τύχη του, είναι ένα έργο που αποδεδειγμένα αναδεικνύει τη μοναδικότητα του τόπου μας προσελκύοντας και εξυπηρετώντας εκατοντάδες κόσμου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.