ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Επιτέλους καθαρίστηκε ο Ζαπάντης!

Με την απόφαση και εποπτεία του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας πραγματοποιείται ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας – Ευχαριστίες από το δήμο Βέλου-Βόχας και την Κοινότητα Ζευγολατιού

Για πολλά χρόνια αποτελούσε ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας του Σουληναρίου, του Ζευγολατιού και του Βραχατίου ο καθαρισμός της κοίτης του Ζαπάντη σε όλο το μήκος του, από το Σουληνάρι έως και τις εκβολές του, στο Βραχάτι.

Τελευταία φορά που είχε πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους καθαρισμός ήταν το 2013. Εδώ και 7 χρόνια ακόμη και μετά τον «Ζορμπά» ο καθαρισμός του Ζαπάντη ποτέ δεν έγινε στο κομμάτι που διασχίζει το Ζευγολατιό, τουλάχιστον, το οποίο παρέμενε μια ζούγκλα καλαμιών και άλλης υδροχαρούς βλάστησης. Αυτό το κομμάτι που ήταν εντελώς ακαθάριστο, θυμίζουμε, αποτέλεσε την αιτία της πλημμύρας το 2018 τόσο στο Ζευγολατιό, όσο και στο Βραχάτι, σε μεγάλο βαθμό.

Φέτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής αφού μελέτησε σωστά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε όλα τα ρέματα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού, εντόπισε την ανάγκη καθαρισμού της κοίτης του Ζαπάντη σε όλο το μήκος της και από χθες στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού των ρεμάτων του Νομού,  συνεργεία της ΠΕ Κορινθίας πραγματοποιούν τον καθαρισμό του ποταμιού στο ύψος του Ζευγολατιού και έως την εκβολή του στην παραλία Βραχατίου.

«Εργασίες που απαιτούνταν εδώ και χρόνια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην αυτοψία του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής «και η ολοκλήρωσή τους είναι στις άμεσες προτεραιότητες, προκειμένου στην αποφυγή καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή όπως ο κυκλώνας Ζορμπάς το 2018».

Θυμίζουμε ότι εδώ και δύο χρόνια από τον Ιούλιο του 2018 έχει αλλάξει ο νόμος και η ευθύνη καθαριότητας των ρεμάτων δεν ανήκει στους δήμους αλλά στην περιφέρεια.

Ευχαριστίες

Τις ευχαριστίες τους για το έργο εξέφρασαν τόσο ο δήμος Βέλου-Βόχας όσο και η Κοινότητα Ζευγολατιού μέσω αναρτήσεων στα social media.

Ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος ευχαρίστησε «τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Αναστάσιο Γκιολή καθώς επίσης και τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Κορινθίας για την άριστη συνεργασία τους με σκοπό πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από την άλλη ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζευγολατιού Γιάννης Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον αντιπεφερειάρχη «γιατί τήρησε την υπόσχεση που μας έδωσε όταν τον επισκεφθήκαμε ως Κοινοτικό συμβούλιο Ζευγολατιού και του ζητήσαμε να κάνει αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τον τόπο μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.