ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Κορίνθου: Εγκρίθηκαν 4,4 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου

Προβλέπεται και η αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού – Το έργο είχε προαναγγείλει ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου

Σημαντικό έργο που αφορά στην «Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτιριακών Υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου» καθώς και στην αναβάθμιση μέρους του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού του, ύψους 4,4 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το έργο, το οποίο είχε προαναγγείλει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης στη συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν λίγες μέρες, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα με το έργο:

  • Αντικαθίστανται τα υπάρχοντα κουφώματα με νέου τύπου αλουμινίου με θερμοδιακοπή και με νέους διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες.
  • Κατασκευάζονται νέα υγρομόνωση και θερμομόνωση σε όλα τα δώματα των κτιρίων.
  • Υλοποιούνται παρεμβάσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις με αντικατάσταση καυστήρων, ψυκτών, κλιματιστικών, ηλιακών συλλεκτών και λαμπτήρων.
  • Με τις δράσεις Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αντικαθίστανται πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης ένα ακτινολογικό μηχάνημα και αναβαθμίζονται άλλα δύο από αναλογικά σε ψηφιακού τύπου.

Η υλοποίηση του θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, με στόχο την αναβάθμιση των παροχών υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας  και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έγκριση της χρηματοδότησης: «Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, μετά από σειρά ενεργειών και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Κορίνθου, το Νοσοκομείο μας θα αποτελεί σύντομα ένα από τα πλέον σύγχρονα και αναβαθμισμένα νοσοκομεία της χώρας. Η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα συμβάλλει επίσης και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου στους πολίτες της Κορινθίας αλλά και στη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και στη δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων περιστατικών».

Με τη σειρά της η Διοίκηση του Νοσοκομείου στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ευχαριστεί θερμά «τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νικόλαο Ταγαρά, για την συμβολή του στην έκδοση της πιο πάνω απόφασης που είναι  πρωτοποριακό για το σύστημα της Δημόσιας Υγείας της χώρας μας, καθώς και ολόκληρη την Πολιτική Ηγεσία του Νομού  μας, που έχει σταθεί αρωγός και υποστηρικτής του έργου μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.