ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Αθηνά Κόρκα: Επίσκεψη εργασίας σε έργα πολιτισμού στην Κορινθία

Σε επίσκεψη εργασίας σε έργα πολιτισμού στην Π.Ε. Κορινθίας προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε:

«Πραγματοποίησα ευρεία επίσκεψη εργασίας σε σημαντικά έργα υπό εξέλιξη στον τομέα του πολιτισμού στην Κορινθία μαζί με την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώτα Κασίμη, τους αρχαιολόγους και τους αρχιτέκτονες των έργων.

Αρχικά βρέθηκα στο χώρο του Λιμένα των Κεχρεών όπου πραγματοποιείται το έργο «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη καταλοίπων Αρχαίου Λιμένα Κεχρεών» με προϋπολογισμό στις €720.000. Είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη αναδειχθεί ναοί καθώς και ευρήματα που βρίσκονται στο μουσείο Ισθμίας και έπεται η εργασία των ενάλιων αρχαιοτήτων.

Έπειτα επισκέφθηκα το χώρο της Αρχαίας Διόλκου όπου βαίνει προς ολοκλήρωση το πρώτο στάδιο του έργου «Προστασία και ανάδειξη στο χώρο του Αρχαίου Διόλκου» με προϋπολογισμό €3.000.000 και για τα τρία υποέργα. Επιδίωξη μας είναι η ολοκλήρωση του έργου βάση του χρονοδιαγράμματος. Η πορεία των έργων είναι ικανοποιητική παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω κορωνοϊού καθώς και λόγω καιρού.  

Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στο έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του ‘’Εξαμίλιου’’ Ιουστινιάνειου Τείχους» όπου άμεσα προβλέπεται η προκήρυξη για πρόσληψη αρχαιολόγου για την έναρξη του έργου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις €320.000.

Επακολούθησαν τεκμηριωμένες προτάσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων ώστε να ολοκληρωθούν μελέτες και να έχουμε την ωρίμανση έργων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 2021-2027. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να είναι μεγάλος αρωγός και χορηγός αυτών και πολλών ακόμα έργων πολιτισμού.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.