ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαρία Δημητρίου: «Ομολόγησε τις παραλείψεις του ο πρόεδρος Σδράλης»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει η δημοτική Σύμβουλος Βέλου-Βόχας  – «Παραδέχθηκε» λέει εννοώντας τον πρόεδρο «ότι έφερε στο ΔΣ ένα “καυτό” θέμα χωρίς έγγραφα»

Η Μαρία Δημητρίου απαντά εκ νέου με δημόσια ανακοίνωσή της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας Μιχάλη Σδράλη. Η κ. Δημητρίου απευθύνει επτά ερωτήματα στον πρόεδρο του ΔΣ και καταλήγει σε ένα δριμύ “κατηγορώ” για τον τρόπο που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια, το οποίο συνοψίζεται στη φράση “Τα θέλετε όλα στα κρυφά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΔΡΑΛΗΣ

Παραδέχθηκε ότι έφερε στο Δ.Σ. ένα “καυτό” θέμα ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ

Στην τελευταία δημόσια ΑΠΟΛΟΓΙΑ του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Βέλου-Βόχας, Μιχάλης Σδράλης,  ΟΜΟΛΟΓΟΓΗΣΕ τις ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ και τις ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ τις οποίες διέπραξε ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσα με την ανοιχτή επιστολή μου.

ΌΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ότι κατά την συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. την 30η Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την αναγνώριση και αποδοχή οφειλής ποσού 456.865,99 ευρώ, από τον Δήμο μας προς την εταιρεία ΠΙΣΤΕΥΟΣ Α.Ε, … ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ τα χρέη της ΔΗΚΕΒ!!!

Η πρακτική σας κε Σδράλη ΑΝΑΓΚΑΣΕ είκοσι επτά (27) Δημοτικούς Συμβούλους να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η αναδοχή χρέους από το Δήμο μας, οφειλών της υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΒ (πρώην ΔΑΕΒ Βέλου) ποσού 456.865,99 ευρώ (σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ τα έγγραφα που να δικαιολογούν την αποδοχή του ποσού, στηριζόμενοι απλώς και μόνο στην ΕΙΣΗΓΗΣΗ και ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ του Δημάρχου για την οφειλή προς τον ανωτέρω εργολάβο.

• ΠΟΤΕ ΛΑΒΑΝΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κε Σδράλη ώστε να ξέρουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι ψηφίζουν; Οι “ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ” πρακτικές του Δημάρχου να ενημερώσει ΜΟΝΟ τους αρχηγούς ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ, δεν μπορεί να είναι ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.

• ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ κε Σδράλη, ότι τα έγγραφα παραδόθηκαν στις 16-11-2020, σε συμμόρφωση με την ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου!!!

Σας προκαλώ ΚΑΙ ΠΑΛΙ να βγείτε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ στα ερωτήματα τα οποία ΑΠΟΦΥΓΑΤΕ.

1. Υπάρχει στο φάκελο ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ως του μοναδικού νομίμου εκπροσώπου της υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΒ για το ύψος της οφειλής ποσού 456.865,99 ευρώ που αναγνώρισε και αποδέχθηκε ο Δήμος;

2. Είναι ΒΕΒΑΙΑ και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ η απαίτηση;

3. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ;

4. Υπάρχει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου ή έστω ενός Δικηγόρου για το εάν ο συμβιβασμός και η κατάργηση της δίκης είναι ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ του Δήμου μας;;

5. Η εισήγηση του Δημάρχου καλύπτει τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ του εκκαθαριστή και την ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του νομικού;;

 ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ κε Σδράλη.

6. Επειδή διατείνεστε σε συνεντεύξεις ότι ο συμβιβασμός είναι προς όφελος του Δήμου, ΠΟΙΟΣ το βεβαιώνει;; Η μήπως η Δημοτική Αρχή εκτελεί χρέη ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ και ΔΙΚΑΣΤΗ; ..».

7. Γιατί τέτοια ΣΠΟΥΔΗ και ΠΡΕΜΟΥΡΑ να ικανοποιήσετε ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ εκ των εμφανιζόμενων ως οφειλετών της ΔΑΕΒ;

Γιατί δεν καλείτε και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ στους οποίους εμφανίζεται να χρωστά η ΔΑΕΒ αφού έχετε 3 εκ. Ευρώ στα ταμεία του Δήμου; Έτσι ο Δήμος θα γλυτώσει κι’ άλλους ΤΟΚΟΥΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ κε Σδράλη.

Μην ΚΡΥΒΕΣΤΕ και ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ την κουβέντα.

ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να απαντήσετε και στους Δημοτικούς Σύμβουλους και στους ΔΗΜΟΤΕΣ.

Οι δημότες μας πρέπει να μάθουν ότι για την προσφυγή του επικεφαλή του συνδυασμού μας, κ. Μανάβη Αθανάσιου, ορίσατε ως ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ, την γνωμοδότηση δικηγόρου Αθηνών και μάλιστα με αμοιβή 1.300€ πλέον ΦΠΑ προκειμένου ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΤΕ.

Για την αναδοχή χρέους του Δήμου μας, οφειλών της υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΒ (πρώην ΔΑΕΒ Βέλου) ποσού 456.865,99 ευρώ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, ΔΕΝ χρειαστήκατε ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Δικηγόρου.

• ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ;;

Αναφέρετε ότι έχετε την τιμή να μετέχετε της παράταξης του κ. Παπακυριάκου. Το 2010 που μετείχατε στο συνδυασμό του κ. Λαμπρόπουλου, η διοίκηση του οποίου δημιούργησε τα χρέη τα οποία έχει φορτωθεί επί δεκαετία ο Δήμος, είχατε την ίδια τιμή;

Ή μήπως τελικά οι συνδυασμοί ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ έχουν γίνει ένα ΠΛΕΟΝ;

Μας λέτε ότι ο χρόνος σας είναι ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ και δεν μπορείτε να τον αναλώνετε με αυτά τα ζητήματα. ΕΙΣΤΕ ΕΜΜΙΣΘΟΣ κε Σδράλη, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ να τον αναλώνετε με τέτοιες σοβαρές καταγγελίες.

Υ.Γ. Όσο για τα τεχνολογικά ζητήματα που θέτετε και εμποδίζουν την πραγματοποίηση των ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ του Δ.Σ. του Δήμου μας, μέσω τηλεδιάσκεψης, να σας ενημερώσω ότι μέχρι και ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης. Και δεν μπορεί ο Δήμος;

      Τα θέλετε ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ.

• ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ κε Σδράλη.

Οι Δημότες ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!

Με εκτίμηση

 Μαρία Δημητρίου

Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης
«ΝΕΑ ΠΝΟΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.